Kreminio sūrio pyragas su moliūgais

AUTORIUS:
Vytautė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Kreminio sūrio pyragas su moliūgais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šokoladas ir moliūgai - tobulas skonių derinys. Iškepa minkštas, drėgnas ir labai skanus, labai puikus skanumynas rudens popietei prie kavos ar arbatos puodelio. Šokoladas ir moliūgai - tobulas skonių derinys. Iškepa minkštas, drėgnas ir labai skanus, labai puikus skanumynas rudens popietei prie kavos ar arbatos puodelio. Vytautė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
360 gramų sausainių (šokoladinių)
200 gramų sviesto (tirpinto)
Kremui:
450 gramų kreminio sūrio (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
250 gramų moliūgų tyrės
200 gramų cukraus
100 gramų šokolado
3 šaukštai kvietinių miltų
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio imbiero
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis gvazdikėlių (maltų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sudėti į dubenį ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkių trupinių. Supilti sviestą ir maišyti iki vientisos masės.
2.
Kepimo formą (naudojau 20 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, padengti ir kraštus. Patepti aliejumi. Sudėti paruoštus trupinius, paskirstyti per visą plotį ir tvirtai paspausti, galima naudoti mentelę ar stiklinę.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių. Tuomet atidėti atvėsti.
4.
Kremui į dubenį sudėti kremini sūrį, suberti cukrų, sudėti moliūgų masę ir išmaišyti iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius nuolat plakant. Suberti miltus, cinamoną, gvazdikėlius, druską, sudėti imbierą ir išmaišyti.
5.
Viršui į dubenį dėti šokoladą, ištirpinti. Dėti 150 gramų kreminio sūrio masės ir išmaišyti.
6.
Į kepimo formą ant paruošto pagrindo sudėti kreminio sūrio masę, paskirstyti per visą plotį. Dalimis sudėti šokoladinę sūrio masę ir šiek tiek pavedžioti peiliu, kad pasiskirstytų per visą pyragą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių iki kol kraštai šiek tiek parus, o sūrio pyragas sustings, bet dar šiek tiek judės centre.
8.
Kai iškeps, palikti iki kol visiškai atvės. Tuomet dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms. Tuomet perkelti ant pjaustymo lentelės ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
AUTORIUS: Vytautė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital