Kijevo kotletai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kijevo kotletai
Kijevo kotletai
Kijevo kotletai
Autorius apie receptą: Kai ruošite mėsą kotletams svarbu gerai išmušti vištieną, kad ji būtų plona ir galėtumėte lengvai susukti į kotletą. Gaminimo procesas ilgai neužtruks, jeigu iš anksto Kai ruošite mėsą kotletams svarbu gerai išmušti vištieną, kad ji būtų plona ir galėtumėte lengvai susukti į kotletą. Gaminimo procesas ilgai neužtruks, jeigu iš anksto turėsite pasiruošę sviestą. Jei sviestui neturite šviežių krapų ir petražolių, tuomet puikiai tiks ir džiovinti. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Apvoliojimui:
300 mililitrų maltų džiūvėsėlių
3 vienetai kiaušinių
125 mililitrai kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos (smulkios)
1 šaukštelis džiovintų petražolių
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Sviestui:
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 saujelė žalumynų (susmulkintų krapų ir petražolių mišinio)
0.5 šaukštelio česnako miltelių
1/4 šaukštelio malti baltieji pipirai
Kepimui:
pagal poreikį saulėgrąžų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą reikėtų pasiruošti iš anksto, kad jis sustingtų. Sviestą sumaišome su prieskoniais ir žalumynais, dedame ant maistinės plėvelės, susukame į storesnę virvelę, dedame į šaldiklį porai valandų arba paliekame pernakt sustingti.
2.
Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai perpus, kad turėtume 4 pjausnius.
3.
Ant pjaustymo lentelės patiesiame maistinės plėvelės, dedame vieną pjausnį, uždengiame plėvele ir gerai išmušame mėsos muštuku, kol pjausnys suplonės maždaug kelis kartus. Mėsą muškite atsargiai, stenkitės, kad nesuplyštų. Pasistenkite išmušti keturkampę pjausnio formą. Taip išmušame kiekvieną pjausnį.
4.
Visus pjausnius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių. Ant vieno pjausnio krašto dedame maždaug rodomojo piršto ilgio sviesto gabalėlį. Sviestą pradedame sukti į pjausnį, užlenkiame pjausnio kraštus, kad kepant, sviestas neišbėgtų. Šiek tiek suspaudžiame kotletą. Susuktus mėsos gabalėlius iš visų pusių pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų. Galime dėti į šaldytuvą valandai, kad sustingtų, bet nebūtina.
5.
Apvoliojimui vienoje lėkštėje miltus sumaišome su 1/2 a.š. druskos ir 1/3 a.š. juodųjų pipirų.
6.
Kitame inde išplakame kiaušinius su keliais žiupsniais druskos.
7.
Dar kitoje lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su prieskoniais.
8.
Keptuvėje ant truputį stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.
9.
Kiekvieną pjausnį pirmiausia apvilgome miltuose, po to dedame į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius. Dedame į keptuvę. Kepame apie 10 min iš visų pusių, kol gražiai apskrunda. Po to Kijevo kotletus dedame į kepimo skardą.
10.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C laipsnių. Kijevo kotletus pašauname į orkaitę ir kepame dar 15-20 min.
11.
Patiekite su mėgstamais priedais. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital