Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Kiaulienos išpjovos (arba nugarinės) kepsnys orkaitėje su česnakais ir medumi
Autorius apie receptą: Norėdami šventinį kepsnį paruošti itin greitai ir paprastai, rinkitės šią kiaulienos išpjovą su česnakais ir medumi. Kepsnys iškeps minkštas, sultingas, o medus, sojų Norėdami šventinį kepsnį paruošti itin greitai ir paprastai, rinkitės šią kiaulienos išpjovą su česnakais ir medumi. Kepsnys iškeps minkštas, sultingas, o medus, sojų padažas ir česnakai suteiks jam sodraus skonio bei aromato. Supjaustę riekelėmis, patiekite su mėgstamu garnyru – orkaitėje keptomis bulvėmis, daržovėmis ar šviežių daržovių salotomis. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
800 gramų kiaulienos išpjovos (arba nugarinės)
80 gramų medaus
1 vienetas žaliųjų citrinų (išspaustų sulčių)
6 skiltelės česnako
3 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos išpjovą nusausinkite ir subadykite šakute.
2.
Įtrinkite prieskonių mišiniu: džiovintais česnakais, žolelėmis, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Jei norite, išpjovą galite perpjauti į dvi dalis (taip bus patogiau kepti mažesnėje keptuvėje).
3.
Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite prieskoniais įtrintus išpjovos gabalėlius ir kepkite po maždaug 3 minutes iš visų pusių. Išpjova neturi pilnai iškepti, tik gražiai apskrusti.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
5.
Dubenėlyje sumaišykite smulkiai kapotas česnako skilteles, medų, sojų padažą ir citrinos sultis.
6.
Apkeptą išpjovą perkelkite į kepimo indą. Aptepkite česnakų, medaus, sojų padažo ir citrinų mišiniu. Likusį mišinį supilkite į kepimo formą.
7.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet uždenkite indą folija ir kepkite dar 10-15 minučių, kol vidinė išpjovos temperatūra pasieks 70 laipsnių.
8.
Leiskite kelias minutes pastovėti, o tuomet – pjaustykite aštriu peiliu riekelėmis ir patiekite su norimu garnyru. Puikiai tiks orkaitėje keptos bulvės, šviežios daržovės ar salotos.
Patarimai:
Prieš pašaudami į orkaitę, išpjovą būtinai apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Tai „užrakins“ kiaulienos sultis kepsnio viduje ir leis jam iškepti sultingesniam.
Jei mėgstate aštriau, į prieskonių mišinį papildomai įmaišykite žiupsnį Kajeno paprikos ar aitriųjų paprikų dribsnių.
Sąžiningai sekite kepimo laiką ir matuokite vidinę išpjovos temperatūrą – ji turi siekti 70 laipsnių. Kiaulienos išpjova yra liesa, todėl perkepusi greitai sausėja. Tuo tarpu tinkamai iki reikiamos temperatūros iškepta išpjova bus minkšta ir sultinga – tokia, kokia yra pati skaniausia.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital