Keptuvėje kepta pica

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 144)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 144)
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Keptuvėje kepta pica
Keptuvėje kepta pica
Keptuvėje kepta pica
Keptuvėje kepta pica
Keptuvėje kepta pica
Keptuvėje kepta pica
Autorius apie receptą: Greitai paruošiama ir labai skani pica, kuriai net nereikės kaisti orkaitės! Žinoma, skonis kiek skiriasi nuo klasikinės, bet ir ši labai skani, ypač patinka mažiesiems, tinka ir Greitai paruošiama ir labai skani pica, kuriai net nereikės kaisti orkaitės! Žinoma, skonis kiek skiriasi nuo klasikinės, bet ir ši labai skani, ypač patinka mažiesiems, tinka ir netikėtiems draugų susibūrimams. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Pagrindui:
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai miltų (apytikriai)
2 šaukštai majonezo (naudojome Daumantų Karališką švelnaus skonio)
2 šaukštai grietinės
0.5 šaukštelio kepimo miltelių (nebūtina, žr. patarimus)
Viršui:
50 gramų rūkytos dešros (arba kumpio)
50 gramų sūrio
2 šaukštai pomidorų padažo (naudojome Daumantų Karališką)
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį išplakame su majonezu ir grietine.
2.
Sudedame miltus, kepimo miltelius ir išmaišome. Miltų reikėtų dėti tiek, kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo.
3.
Keptuvę (naudojome 24 cm skersmens) patepame trupučiu aliejaus ir dedame ant mažos ugnies. Sukrečiame tešlą ir šaukštu tolygiai paskirstome. Uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame apie 7-8 minutes, kol tešlos viršus sutvirtėja.
4.
Aptepame tešlą pomidorų padažu. Dosniai apibarstome tarkuotu sūriu ir išdėliojame rūkytos dešrytės ar kumpio griežinėlius. Uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepame ant mažos ugnies dar apie 10 minučių.
5.
Nuimame dangtį, šiek tiek padidiname ugnį ir pakepame apie 3-5 minutes, kad pagrindas gražiai paskrustų.
6.
Dedame į lėkštę, pjaustome ir skanaujame!
Patarimai:
Picos viršaus ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir pomėgius.
Kepimo miltelių į tešlą galima ir nedėti, bet su jais pagrindas iškepa puresnis ir traškesnis.
Sūrį naudojome čederio, nes jo skonis labai tinka su rūkyta dešryte, bet puikiai tinka ir paprastas fermentinis sūris.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti čia
RECEPTO DRAUGAS: Daumantai
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Alex
2020-04-27 20:21
O mes ko gero vos ,vos per kietą padarėm tešlą:( Laukiam kas iškeps:( ATSAKYTI
Virginija
2020-03-29 01:07
Ačiū už puikų receptą. Sūnus valgė, net ausys lapsėjo. ATSAKYTI
Takeši pilies narsuolis
2020-02-21 15:51
Taip receptas puikus tik aš dar prieš pilant tešla supjaučiau plonai viena bulvė ir apkepinau, gavosi nuostabus skonis Ačiū už receptūrą ATSAKYTI
Darius
2017-06-14 09:29
Gavosi super pica. Rekomenduojam. ATSAKYTI
Vida
2017-05-02 22:44
Ar apversti nereikia? ATSAKYTI
Viltė
2017-05-04 12:18
Ne, nereikia :-) ATSAKYTI
Deimante
2018-12-28 18:30
Labai skanu! ATSAKYTI
Dalė
2018-11-20 15:06
Labai skani pica gavosi. ATSAKYTI
Silvis
2018-12-15 21:23
Šia pica kepiau daug kartu - labai skani., geras receptas ATSAKYTI
gintare
2017-12-11 18:55
Isbandziau - lengva, skanu ir greita ATSAKYTI
rita
2017-11-13 16:13
Labai skani pica, verta isbandyti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital