Kepti orkaitėje bulvinukai su sūriu

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kepti orkaitėje bulvinukai su sūriu
Autorius apie receptą: Prisimenant savo šaknis, savo protėvius, promočiutes ir močiutes iškart prieš save matau vaizdą: jauki, maža virtuvėlė su didžiule krosnimi, medinis ilgas stalas, balta Prisimenant savo šaknis, savo protėvius, promočiutes ir močiutes iškart prieš save matau vaizdą: jauki, maža virtuvėlė su didžiule krosnimi, medinis ilgas stalas, balta lininė staltiesė ir garuojantys pietūs ant stalo. O kokie pietūs kaime be bulvių? Bulvė - mūsų močiučių stalo karalienė. Ko tik mūsų senoliai negamindavo iš jų. Be bulvių nebūdavo pietų! Prisiminkime savo šaknis, tradicijas ir pagaminkime kartu patį paprasčiausią receptą su bulvėmis, pasijauskime, tarsi ir vėl taptume vaikais pas močiutes prie pietų stalo. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
10 vienetų bulvių
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas bulvių krakmolo
pagal poreikį fermentinio sūrio (tarkuoto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį maltos raudonosios paprikos
Padažui:
100 gramų kiaulienos šoninės
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto raudonosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išverdame su lupenomis. Šiek tiek atvėsiname ir nuimame lupenas, o tada sutriname bulves į vieną masę.
2.
Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame miltus, bulvių krakmolą ir prieskonius. Viską gerai išmaišome.
3.
Sudrėkintomis rankomis gnybiame masės ir formuojame bulvinukus (panašiai kaip mini cepelinus) ir į vidų dedame po nedidelį kiekį sūrio. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Kepame iki 190-200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
5.
Pagardinimui šoninę, svogūną ir papriką supjaustome nedideliais gabalėliais.
6.
Iškepame ant sausos keptuvės šoninę, o likusiuose po šoninės kepimo riebaluose, apkepiname svogūną su papriką. Viską užpilame ant bulvinukų.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital