Kepti keptuvėje vaflių suktinukai su grybais ir bulvėmis

AUTORIUS:
Pas Mamuką virtuvėje,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Kepti keptuvėje vaflių suktinukai su grybais ir bulvėmis
Kepti keptuvėje vaflių suktinukai su grybais ir bulvėmis
Kepti keptuvėje vaflių suktinukai su grybais ir bulvėmis
Kepti keptuvėje vaflių suktinukai su grybais ir bulvėmis
Kepti keptuvėje vaflių suktinukai su grybais ir bulvėmis
Kepti keptuvėje vaflių suktinukai su grybais ir bulvėmis
Autorius apie receptą: Liko porą saujų virtų miško grybų, taigi šiandien iš jų nusprendžiau pasigaminti labai skanią vakarienę. Liko porą saujų virtų miško grybų, taigi šiandien iš jų nusprendžiau pasigaminti labai skanią vakarienę. Pas Mamuką virtuvėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai vaflių lakštų (naudojau keturkampius)
500 gramų bulvių (nuskustų ir virtų)
200 gramų grybų (naudojau virtus miško grybus, tinka pievagrybiai ar kiti mėgiami)
2 vienetai kiaušinių
25 gramai sviesto
1 žiupsnis kmynų (nebūtina)
1 žiupsnis paprikos miltelių
pagal skonį prieskonių (naudojau vegetą)
pagal skonį žalumynų (mėgstamų)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grybus smulkiai supjaustyti.
2.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi, dėti grybus, berti kmynus ir trumpai pakepti, tuomet berti druską, pipirus, išmaišyti ir atidėti.
3.
Į puodą pilti vandenį, dėti bulves, kai užvirs, nugraibyti putas, įberti druskos, įmesti žalumynų ir virti ant vidutinės kaitros kol bulvės išvirs, bus minkštos.
4.
Žalumynus susmulkinti.
5.
Kai bulvės išvirs, jas nukošti, dėti sviestą, berti prieskonius, druską ir elektriniu trintuvu sutrinti bulves į košę. Į paruoštą košę sudėti kepintus grybus ir gerai išmaišyti.
6.
Vaflių lakštus išdėlioti ant stalo ir lygiomis dalimis paskirstyti ant jų bulvių košę. Tuomet vaflių lakštus padengti bulvių mase per visą plotį, pabarstyti žalumynais ir palikti 5 minutėms, kad vafliai suminkštėtų.
7.
Kai vafliai suminkštės ir taps lankstūs, pradedant nuo krašto susukti kiekvieną į vyniotinį. Paruoštą vyniotinį supjaustyti į 5 - 6 dalis.
8.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, berti raudonos paprikos miltelius, prieskonius ir gerai išplakti šakute. Kiekvieną suktinuko gabalėlį pavolioti į paruoštą kiaušinių plakinį.
9.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti paruoštus gabaliukus ir kepti iš visų pusių iki kol iškeps.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital