Kepta žuvis su morkomis ir svogūnais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kepta žuvis su morkomis ir svogūnais
Kepta žuvis su morkomis ir svogūnais
Kepta žuvis su morkomis ir svogūnais
Autorius apie receptą: Šis receptas visiems mums tikrai žinomas ir net Šv. Kūčių vakarienė be šio patiekalo yra neįsivaizduojama. Labai mažai svogūnų ir labai daug morkų. Ir dabar jau net nežinau, Šis receptas visiems mums tikrai žinomas ir net Šv. Kūčių vakarienė be šio patiekalo yra neįsivaizduojama. Labai mažai svogūnų ir labai daug morkų. Ir dabar jau net nežinau, kaip yra skaniau, ar su svogūnais ar su daug daug morkų! Taip paruošta žuvis pavyksta labai skani tiek šilta su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, tiek kaip šaltas patiekalas. Šventėms keptą žuvį su morkomis galite pateikti su majonezu, sluoksniuotą specialiame konditeriniame žiede. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
900 gramų menkių filė (arba jūrų lydekos)
3 vienetai morkų (didelių)
1 vienetas svogūnų (mažo)
2 šaukštai pomidorų padažo (apytikriai)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį prieskonių žuviai
pagal skonį maltų kvapiųjų pipirų
Apvoliojimui:
pagal poreikį kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žuvį supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, apibarstyti prieskoniais žuviai, druska, tuomet apvolioti miltuose.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti žuvį ir kepti iš abiejų pusių kol iškeps. Iškepta žuvis turi būti gražios auksinės spalvos. Tuomet žuvį sudėti į lėkštę.
3.
Svogūną susmulkinti, morkas sutarkuoti.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūnus ir kepti kelias minutes. Kai svogūnai taps skaidrūs, sudėti morkas ir suberti kvapniuosius pipirus. Keptuvę uždengti dangčiu ir kepti kartas nuo karto pamaišant kol morkos taps minkštos. Jei reikia, į keptuvę įpilkite šlakelį karšto vandens ir įberkite šiek tiek druskos. Baigiant kepti, sudėti pomidorų padažą.
5.
Dar šiltas morkas su svogūnais uždėti ant iškeptos žuvies.
Patarimai:
Garnyrui labai tinka tiekti virtas bulves, bulvių košę. Bet labai skanu valgyti ir atvėsusią, kaip salotas, užkandį.
Tiekti galima ir taip - į lėkštę dėti konditerinį žiedą, sudėti žuvį, tuomet morkas su svogūnais, aptepti majonezu ir papuošti žalumynais. O prieš tiekiant žiedą nuimti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital