Kepenėlės su svogūnais armėniškai

AUTORIUS:
Toma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Kepenėlės su svogūnais armėniškai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai nesudėtingai paruošiamos kepenėlės, o ir ingredientai visiškai neįmantrūs. Labai tinka tiekti su salotomis ar duonos riekele. Labai nesudėtingai paruošiamos kepenėlės, o ir ingredientai visiškai neįmantrūs. Labai tinka tiekti su salotomis ar duonos riekele. Toma
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištų kepenėlių
1 vienetas svogūnų
1 šlakelis vandens
1 pundelis petražolių
3 šaukštai pomidorų pastos (pomidorų padažo ar aitriųjų paprikų padažo)
2 skiltelės česnako
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių (arba saldžiosios, nebūtina)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Papildomai:
2 šaukštai citrinų sulčių (kepenėlių mirkymui)
pagal poreikį vandens (šalto, kepenėlių mirkymui ir virimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepenėles supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
2.
Į dubenį įpilti vandens, citrinų sulčių, sudėti kepenėles ir pamirkyti apie 20 minučių, tuomet nusausinti.
3.
Į puodą įpilti vandens, užvirti, sudėti kepenėles ir virti ant vidutinės ugnies apie 5 minutes
4.
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūnus ir apkepti kelias minutes, tuomet sudėti kepenėles, uždengti dangčiu ir kepti apie 5 minutes.
6.
Į keptuvę su svogūnais ir kepenėlemis įdėti pomidorų padažą, lauro lapą, pabarstyti druska, pipirais, aitriosios paprikos milteliais, įpilti vandens. Išmaišyti ir dar vis pamaišant troškinti apie 8 minutes, tuomet įspausti česnako ir dar pakepti apie 5 minutes.
7.
Petražoles pasmulkinti ir pabarstyti kepenėles prieš tiekiant.
Patarimai:
Plačiau apie kepenėlių ruošimą galima pasiskaityti čia.
AUTORIUS: Toma
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Auris
2021-05-02 16:10
Labai patiko. tik aš vietoj padažo dėjausi konservuotu smulkintu pomidoru. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital