„Kėdainių“ blynai arba bulviniai blynai su mėsa

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
„Kėdainių“ blynai arba bulviniai blynai su mėsa
„Kėdainių“ blynai arba bulviniai blynai su mėsa
„Kėdainių“ blynai arba bulviniai blynai su mėsa
Autorius apie receptą: Blynus galite kepti kokio tik norite dydžio, mažesnius, ar labai didelius – visiškas Jūsų pasirinkimas. Aš mėgstu kepti kiek didesnius Kėdainių blynus, tada jie ilgiau kepa, Blynus galite kepti kokio tik norite dydžio, mažesnius, ar labai didelius – visiškas Jūsų pasirinkimas. Aš mėgstu kepti kiek didesnius Kėdainių blynus, tada jie ilgiau kepa, bet suvalgai pora ir nuo stalo pakyli jau sotus. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 vienetai bulvių (didesnių)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
300 gramų kiaulienos faršo
0.5 vieneto svogūnų (mažo)
2/3 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio česnako miltelių
1/3 šaukštelio džiovintas mairūnas
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui svogūną supjaustome labai smulkiai.
2.
Faršą, svogūną, prieskonius sumaišome viename dubenyje ir atidedame į šalį.
3.
Bulves nuskutame, sutarkuojame, sudedame į sietelį ir nuvarviname didžiąją dalį skysčio pamaišydami bulves sietelyje. Tada tarkuotas bulves sudedame į dubenį, sumaišome su kiaušiniu, druska, pipirais.
4.
Keptuvėje ant silpnesnės vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus, dedame gerą šaukštą tarkuotų bulvių, tada plonu sluoksniu uždedame faršo ir ant viršaus užpilame šaukštą tarkuotų bulvių. Kiekvieną blyno pusę kepame apie 6-7 minutes. Jei blynai greitai kepa ir svyla, sumažinkite ugnį. Turėkite omenyje, kad didesnis, storesnis blynas keps šiek tiek ilgiau. Kai reikia įpilame aliejaus. Taip iškepame visus blynus.
5.
Patiekiame su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus visiems!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital