Kavos tortas su kavos kremu ir sūdyta karamele

AUTORIUS:
Rugilė, @rrugiagele
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kavos tortas su kavos kremu ir sūdyta karamele
Kavos tortas su kavos kremu ir sūdyta karamele
Kavos tortas su kavos kremu ir sūdyta karamele
Autorius apie receptą: Turtingas skoniu ir burnoje tirpstantis šokoladinis kavos tortas su sūdytos karamelės įdaru. Labai šokoladiniai, braunį primenantys biskvitai, sulaistyti kavos sirupu, Turtingas skoniu ir burnoje tirpstantis šokoladinis kavos tortas su sūdytos karamelės įdaru. Labai šokoladiniai, braunį primenantys biskvitai, sulaistyti kavos sirupu, aptepti sodriu karameliniu kavos kremu ir gausiai paskaninti sūdytos karamelės sluoksniais. Instagram: @rrugiagele (...daugiau) Rugilė, @rrugiagele
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Naminei karamelei:
300 gramų cukraus
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
125 gramai sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
Biskvitui:
338 gramai kvietinių miltų
375 mililitrai vandens (verdančio)
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
188 gramai sviesto (minkšto)
150 gramų rudojo cukraus
80 gramų kakavos
25 gramai vanilinio cukraus
1.5 šaukšto tirpios kavos (ar sumaltų kavos granulių)
1 šaukštelis druskos
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
3/4 šaukštelio sodos
Sirupui:
3/4 stiklinės cukraus
3/4 stiklinės kavos (paruoštos labai stiprios)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno
110 gramų grietinėlės, 30% riebumo
2 šaukštai tirpios kavos
1 šaukštas kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame sūdytą karamelę. Iš anksto pasisverti visus ingredientus ir susidėti šalia.
2.
Į nedidelį puodą supilti cukrų. Kaitinti, kol cukrus puodo kraštuose pradeda tirpti, tada pradėti maišyti nuo kraštų link centro, geriausia medine ar silikonine mentele. Kai visas cukrus ištirpsta, sumažinti ugnį ir nuolat maišyti, kol karamelė tampa tamsaus gintaro spalvos.
3.
Tuomet staigiai išjungti ugnį. Nedelsiant sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir maišyti, kol sviestas ištirps. Karamelė turi burbuliuoti. Tada nuolat maišant lėtai supilti grietinėlę.
4.
Galiausiai įberti druską ir vanilinį cukrų. Viską išmaišyti. Atvėsinti ir dėti karamelę į šaldytuvą.
5.
Gaminame biskvitus. Rudą cukrų, kakavą, tirpią kavą užpilti verdančiu vandeniu, išmaišyti ir padėti į šalį. 
6.
Mikseriu iki purumo išplakti baltą ir vanilinį cukrų, druską su sviestu. 
7.
Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišyti atskirame dubenyje. 
8.
Nuolat maišant į sviestą mušti vieną kiaušinį bei greitai suberti šaukštą miltų. Tuomet mušti antrą kiaušinį, berti šaukštą miltų ir galiausiai įmušti trečią kiaušinį. Beplakant po truputį berti miltus, kol jų nebeliks. Galiausiai supilti kakavos mišinį, išmaišyti.
9.
Kepimo popieriumi iškloti 23-24 cm apvalią kepimo formą ir supilti tešlą.
10.
Dėti kepti į įkaitintą iki 180ºC orkaitę maždaug 1 valandai arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus. 
11.
Iškeptus biskvitus išimti iš orkaitės bei kepimo formos, nedelsiant kepurėle žemyn apvertus padėti ant lygaus paviršiaus ir užspausti sunkiu dubenėliu ar kitu daiktu, kad kepurėlė sumažėtų. Atvėsinti.
12.
Pasiruošiame kavos sirupą. Cukrų ir kavą sumaišyti mažame puode ir užvirinti. Toliau virti apie 5 minutes ir išjungti ugnį. Atvėsinti.
13.
Gaminame kavos kremą. Pasiruošti karamelinį kavos kremą. Iki purumo išplakti maskarponę, karamelizuotą sutirštintą pieną, kakavą, kavą ir druską. Supilti grietinėlę ir dar kartą išplakti iki purumo.
14.
Surenkame tortą. Biskvitą perpjauti į tris dalis. Biskvitas gali trupėti, skilti į kelias dalis. Apie keturis šaukštus kremo atsidėti torto kraštams aptepti, o likusį kremą padalinti į dvi dalis.
15.
Biskvitą apjuosti konditeriniu žiedu, gausiai apšlakstyti kavos sirupu, kuris ne tik sudrėkins, bet ir sutvirtins biskvitą ir jo dalis. Švelniai paspausti. Tepti pirmą dalį kremo ant biskvito, suformuoti lanką karamelei. Dėti penkis kupinus šaukštus karamelės.
16.
Ant viršaus vėl dėti biskvitą, apšlakstyti sirupu, paspausti. Tepti antrą kremo dalį, suformuoti lanką, dėti penkis kupinus šaukštus karamelės. Ant viršaus uždėti paskutinį biskvitą, apšlakstyti sirupu ir paspausti. Tortą perkelti į šaldytuvą valandai šiek tiek sutvirtėti.
17.
Po valandos ant torto viršaus užpilti likusią karamelę. Tortą laikyti šaldytuve pernakt, kad subręstų.
18.
Prieš patiekiant tortą, nuimti jį juosiantį konditerinį žiedą, kraštus aptepti likusiu kremu, papuošti. Aš kraštelius apibarsčiau šokolado drožlėmis. Skanaus!
AUTORIUS: Rugilė, @rrugiagele
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital