1.
Gaminame sūdytą karamelę. Iš anksto pasisverti visus ingredientus ir susidėti šalia.
2.
Į nedidelį puodą supilti cukrų. Kaitinti, kol cukrus puodo kraštuose pradeda tirpti, tada pradėti maišyti nuo kraštų link centro, geriausia medine ar silikonine mentele. Kai visas cukrus ištirpsta, sumažinti ugnį ir nuolat maišyti, kol karamelė tampa tamsaus gintaro spalvos.
3.
Tuomet staigiai išjungti ugnį. Nedelsiant sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir maišyti, kol sviestas ištirps. Karamelė turi burbuliuoti. Tada nuolat maišant lėtai supilti grietinėlę.
4.
Galiausiai įberti druską ir vanilinį cukrų. Viską išmaišyti. Atvėsinti ir dėti karamelę į šaldytuvą.
5.
Gaminame biskvitus. Rudą cukrų, kakavą, tirpią kavą užpilti verdančiu vandeniu, išmaišyti ir padėti į šalį.
6.
Mikseriu iki purumo išplakti baltą ir vanilinį cukrų, druską su sviestu.
7.
Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišyti atskirame dubenyje.
8.
Nuolat maišant į sviestą mušti vieną kiaušinį bei greitai suberti šaukštą miltų. Tuomet mušti antrą kiaušinį, berti šaukštą miltų ir galiausiai įmušti trečią kiaušinį. Beplakant po truputį berti miltus, kol jų nebeliks. Galiausiai supilti kakavos mišinį, išmaišyti.
9.
Kepimo popieriumi iškloti 23-24 cm apvalią kepimo formą ir supilti tešlą.
10.
Dėti kepti į įkaitintą iki 180ºC orkaitę maždaug 1 valandai arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
11.
Iškeptus biskvitus išimti iš orkaitės bei kepimo formos, nedelsiant kepurėle žemyn apvertus padėti ant lygaus paviršiaus ir užspausti sunkiu dubenėliu ar kitu daiktu, kad kepurėlė sumažėtų. Atvėsinti.
12.
Pasiruošiame kavos sirupą. Cukrų ir kavą sumaišyti mažame puode ir užvirinti. Toliau virti apie 5 minutes ir išjungti ugnį. Atvėsinti.
13.
Gaminame kavos kremą. Pasiruošti karamelinį kavos kremą. Iki purumo išplakti maskarponę, karamelizuotą sutirštintą pieną, kakavą, kavą ir druską. Supilti grietinėlę ir dar kartą išplakti iki purumo.
14.
Surenkame tortą. Biskvitą perpjauti į tris dalis. Biskvitas gali trupėti, skilti į kelias dalis. Apie keturis šaukštus kremo atsidėti torto kraštams aptepti, o likusį kremą padalinti į dvi dalis.
15.
Biskvitą apjuosti konditeriniu žiedu, gausiai apšlakstyti kavos sirupu, kuris ne tik sudrėkins, bet ir sutvirtins biskvitą ir jo dalis. Švelniai paspausti. Tepti pirmą dalį kremo ant biskvito, suformuoti lanką karamelei. Dėti penkis kupinus šaukštus karamelės.
16.
Ant viršaus vėl dėti biskvitą, apšlakstyti sirupu, paspausti. Tepti antrą kremo dalį, suformuoti lanką, dėti penkis kupinus šaukštus karamelės. Ant viršaus uždėti paskutinį biskvitą, apšlakstyti sirupu ir paspausti. Tortą perkelti į šaldytuvą valandai šiek tiek sutvirtėti.
17.
Po valandos ant torto viršaus užpilti likusią karamelę. Tortą laikyti šaldytuve pernakt, kad subręstų.
18.
Prieš patiekiant tortą, nuimti jį juosiantį konditerinį žiedą, kraštus aptepti likusiu kremu, papuošti. Aš kraštelius apibarsčiau šokolado drožlėmis. Skanaus!