Autorius apie receptą:
Išbandžiau naujus kavos skonius, kurie man labai patiko ir tikrai šitokios kavos patiekus svečiams - neapsigausite. Šią kavą priskirčiau prie šaltų, nes želė gabaliukai
Išbandžiau naujus kavos skonius, kurie man labai patiko ir tikrai šitokios kavos patiekus svečiams - neapsigausite. Šią kavą priskirčiau prie šaltų, nes želė gabaliukai nors ir užpilti šilta kava, ją atvėsina ir ji jau nėra šilta. Kavos želė gaminau pati ir ji puikiai tinka ne tik į kavą, bet ir į tauresnio gėrimo taurę:)
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 stiklinės
kavos
(su pienu, šiltos)
1.5 stiklinės
vandens
1 šaukštas
kavos
1 šaukštelis
želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatina užpilame stikline šalto vandens ir paliekame 10 min. išbrinkti. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėti ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, pakaitinti (neužvirinkite).
2.
1 šaukštą kavos užplikome karštu vandeniu (apie 1/2 puodelio) ir supilame į plakimo dubenį, ten pat supilame ir ištirpintą želatiną ir plakame elektriniu plakikliu, kol viskas susijungs.
3.
Gautą masę supilame į negilų stačiakampį indą ir dedame į šaldytuvą sustingti.
4.
Kai želė sustings ir bus galima pjaustyti, ją supjaustome nedideliais kvadratais ir sudedame į stiklines. Užpilame šilta kava su pienu.