Autorius apie receptą:
Desertas ir puikus užkandis viename. Kai dabar pilnos parduotuvės ir turgus skaniausių uogų ir vaisių, nepraleidžiu progos palepinti savęs. Užkandžiui gardinti naudojau
Desertas ir puikus užkandis viename. Kai dabar pilnos parduotuvės ir turgus skaniausių uogų ir vaisių, nepraleidžiu progos palepinti savęs. Užkandžiui gardinti naudojau medų su šermukšniais. Jeigu tokio neturite, galite keisti paprastu medumi, tiesa padažo spalva ir skonis šiek tiek skirsis, bet labai nenukentės.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai
persikų
100 gramų
brie sūrio
1 šaukštas
sviesto
1 šaukštas
medaus
(naudojau su šermukšniais)
2 vienetai
mėtų šakelių
(lapelių)
1 šlakelis
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Persikus nuplauname, perpjauname per pusę, išimame kauliukus.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame medų ir pakaitiname, kol ištirps. Sudedame persikų puseles ir pakepiname iš abiejų pusių, kol gražiai karamelizuosis. Apšlakstome citrinų sultimis, atidedame į lėkštę.
3.
Sūrį supjaustome nemažais gabalėliais ir pašildome keptuvėje, kurioje kepė persikai. Sūriui pradėjus lydytis, dedame jį į lėkštę su persikais.