1.
Šokolado tešlos sluoksnis: įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite 23 cm skersmens apvalios formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
2.
Įdėkite šokoladą, cukrų ir sviestą į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą, o tada kiaušinius iki vientisos masės. Įberkite miltus, riešutus, kepimo miltelius ir druską ir išmaišykite. Įpilkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 - 25 minutes. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite, kol gaminsite varškės sluoksnį.
3.
Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 130 C (be ventiliatoriaus) ir paruoškite kepimo forma su šokoladiniu sluoksniu kepimui vandens vonelėje - 2 kartus apvyniokite aliuminio folija. Užvirkite arbatinuke vandenį. Paruoškite didesnį gilų stačiakampį kepimo indą.
4.
Visi įdaro ingredientai turėtų būti kambario temperatūros. Visus juos, išskyrus šokoladą, sudėti į virtuvės kombaino indą ir malti dideliu greičiu kelias sekundes (aš maliau 6 - 10 sekundžių), kol visi ingredientai susijungs (tešla turi būti be grūdelių), tačiau NE ILGIAU, nes tešla neturi pagauti daug oro. Kitaip ji išaugs orkaitėje, vėliau sukris, taip pat gali skilinėti. Įmaišykite šokolado gabalėlius. Perpilkite tešlą į kepimo indą ant šokoladinio sluoksnio ir išlyginkite viršų. Įdėkite indą į stačiakampį kepimo indą ir įpilkite labai karšto vandens ( į stačiakampį indą) tiek, kad apsemtų indą su pyragu iki pusės.
5.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 1,5 val. (taip, taip tiek ilgai). Pyragas yra iškepęs, jei jis yra kaip ir sukietėjęs, bet pajudinus jo vidus juda kaip želė. Sunku paaiškinti, bet pamačius suprasite apie ką kalbu. :) Ištraukite kepimo formą iš vandens ir padėkite ant grotelių. Tiesiog padėkite ir eikite sau :) nes jus kankins noras nuimti foliją. Nereikia. Palikite jį taip 30 minučių. Nejudinkite. Nuimkite foliją. Atvėsinkite (kepimo formoje) ir įdėkite į šaldytuvą keletai valandų, o geriau nakčiai. Atsargiai išimkite iš kepimo formos. Prieš atsegant formos šonus su ilga mentele prabraukite per šonus (tarp pyrago ir formos), nes jei šonai bus prilipę prie kepimo formos, tai atsegant gali skilti pyrago šonas ar viršus.
6.
Pyrago viršui susmulkintą šokoladą įdėkite į dubenėlį. Grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Palikite pastovėti 2-3 minutes ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palikite pastovėti, kol kremas truputį sutirštės, bet dar bus pakankamai minkštas tepimui. Papuoškite juo pyrago viršų ir šonus.
7.
Pyrago viršų galite papuošti tarkuotu šokoladu - tiesiog paimkite nedidelį šokolado gabaliuką ir su skustuku priskuskite šokolado drožlių. Tą patį galima padaryti su tarka.