Kakaviniai meduoliai

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kakaviniai meduoliai
Autorius apie receptą: Senovėje per Kalėdas buvo įprasta kepti įvairius saldėsius, todėl nenusižengdama senovinėms tradicijoms šiandien pasidalinsiu savo keptų meduolių receptu. Receptas iš Senovėje per Kalėdas buvo įprasta kepti įvairius saldėsius, todėl nenusižengdama senovinėms tradicijoms šiandien pasidalinsiu savo keptų meduolių receptu. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
350 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
140 gramų cukraus
80 gramų medaus
50 gramų kakavos
35 mililitrai aliejaus
1 vienetas kiaušinių trynių
15 gramų kepimo miltelių
3 gramai sodos
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
150 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukšteliai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pakaitinkite iki 80 C laipsnių temperatūros.
2.
100 g miltų sumaišykite su cukrumi ir meduolių prieskoniais, supilkite karštą pieną, krėskite medų ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
3.
Kai masė atvės, įplakite aliejų, trynį, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Išsukę iki vientisumo, dalimis įsijokite likusius miltus - berkite jų tiek, kad užmaišytumėte tirštą, lipnią tešlą.
4.
Tešlą verskite ant miltuoto stalo, dar pasijokite ir iškočiokite į maždaug 8 mm storio lakštą. Išpjaukite maždaug 5 cm skersmens apskritimus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, palikdami tarpelius.
5.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol į vidurį įbestą medinį pagaliuką ištrauksite sausą, apie 10-15 min.
6.
Glajui kiaušinio baltymą išplakite su cukraus pudra bei citrinų sultimis iki tirštos baltos masės.
7.
Aptepkite meduolius glajumi ir išdžiovinkite.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital