Jogurtinis želė tortas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Jogurtinis želė tortas su uogomis
Jogurtinis želė tortas su uogomis
Jogurtinis želė tortas su uogomis
Jogurtinis želė tortas su uogomis
Jogurtinis želė tortas su uogomis
Jogurtinis želė tortas su uogomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai kvietinių miltų
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas pieno
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
700 gramų jogurto, natūralaus
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
77 gramai želės (mėgstamos, apytikriai, 1 pakelio)
4 šaukštai cukraus
3 šaukštai želatinos
1 šaukštas citrinų sulčių
Viršui:
154 gramai želės (miško uogų, 2 pakelių)
77 gramai citrinų želė (apytikriai, 1 pakelio)
pagal skonį uogų (braškių, šilauogių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame pieną ir aliejų. Gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą pilame į kepimo formą. Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių 15 min.
2.
Ruošiame jogurtinį sluoksnį. Jeigu tortą ruošite su vieno skonio želė, išsirinkite savo mėgstamiausią želė užpilkite 400 ml šilto vandens, gerai išmaišykite ir palikite stingti. Aš ruošiau su trijų skonių želė. Kiekvieną želė skonį užpyliau 400 ml šilto vandens, gerai išmaišiau ir palikau stingti. Sustingusią želė supjausčiau kubeliais ir kiekvieno skonio želė dėjau maždaug po 1/3 dalies.
3.
Želatiną užpilame 50 ml vandens ir paliekame brinkti 15 min. Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Šiek tiek atvėsiname.
4.
Jogurtą sumaišome su cukrumi.
5.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Įmaišome į jogurto masę. Ten pat suberiame supjaustytus želė gabalėlius. Įmaišome atvėsusią želatiną.
6.
Paruoštą jogurtą pilame ant biskvito ir dedame į šaldytuvą bent 4 val stingti.
7.
Želė viršui 2 pakelius miško uogų želė užpilame šiltu 800 ml vandeniu, gerai išmaišome. Želė atvėsiname ir supilame ant sustingusio jogurtinio sluoksnio. Dedame į šaldytuvą stingti maždaug 1 – 2 val.
8.
Želė sluoksnis su uogomis. Citrinų skonio želė užpilame šiltu 400 ml vandens, gerai išmaišome ir atvėsiname.
9.
Ant sustingusio torto želė sluoksnio dėliojame braškes ir šilauoges. Užpilame atvėsusia citrinų skonio želė. Galima pilti želė per kelis kartus, kad uogų labai neiškeltų į paviršių. Tortą dedame į šaldytuvą stingti bent kelioms valandoms.
Patarimai:
Kepimo forma 26 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital