Jautienos troškinys su pievagrybiais

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Jautienos troškinys su pievagrybiais
Jautienos troškinys su pievagrybiais
Jautienos troškinys su pievagrybiais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 gramų jautienos (naudojome „Feel the Beef“ troškinimui)
500 mililitrų jautienos sultinio (naminio arba iš kubelio)
4 vienetai morkų
250 gramų rudųjų pievagrybių
1 vienetas svogūnų (arba poro)
1 galva česnako
2 šaukštai kvietinių miltų (arba kukurūzų)
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis džiovintas čiobrelis (arba šviežio)
1 šaukštas vorčesterio padažo
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 lapelis lauro lapų
Kepimui:
pagal poreikį sviesto (arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jautienos gabalėlius pabarstome druska, pipirais ir miltais. Išmaišome.
2.
Puode ar troškintuve, kuriame gaminsime troškinį, įkaitiname sviestą arba aliejų, dedame kepti jautienos gabalėlius. Labai svarbu sudėti taip, kad gabalėliai per daug nesiliestų ir mėsa galėtų apskrusti, o ne iškart troškintis. Taigi, sudedame mėsos gabalėlius ir gerai apskrudiname iš abiejų pusių po 2 minutes. Apskrudintos mėsos gabalėlius atidedame į šoną.
3.
Nuo česnako galvos nupjauname viršūnėles – nupjautas dalis įtarkuosime į troškinį, o likusią galvą įstatysime troškintis dėl aromato.
4.
Į puodą įdedame dar sviesto ar aliejaus, sudedame smulkintą svogūną arba porą, morkas, pievagrybius, įtarkuojame nupjautas česnako viršūnėles. Daržoves kepiname 2 minutes.
5.
Prie daržovių beriame visus prieskonius, išmaišome ir kaitiname apie minutę.
6.
Grąžiname mėsą į puodą, pilame Vorčesterio padažą ir jautienos sultinį. Ant viršaus „pasodiname“ česnako galvą. Kai sultinys užverda, sumažiname kaitrą iki minimalios, kad vos vos burbuliuotų, uždengiame ir troškiname.
7.
Troškinimo laikas labai priklauso nuo jūsų. Kadangi mėsa yra brandinta ir minkšta, užteks ir valandos. Bet kuo ilgiau troškinsite, tuo labiau susimaišys visi skoniai, troškinys bus aromatingesnis, o mėsa dar minkštesnė. Tad, jei turite laiko, ant mažos kaitros troškinti galite ir 3 valandas – tokiu atveju rezultatas bus pats tobuliausias, koks tik gali būti.
Patarimai:
Jei gamybos pabaigoje matote, kad norėtumėte tirštesnio padažo, sumaišykite 1 a. š. krakmolo su 2 v. š. šilto vandens, pilkite į troškinį ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital