Gruzdinti pyragėliai su pievagrybiais ir svogūnais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gruzdinti pyragėliai su pievagrybiais ir svogūnais
Gruzdinti pyragėliai su pievagrybiais ir svogūnais
Gruzdinti pyragėliai su pievagrybiais ir svogūnais
Gruzdinti pyragėliai su pievagrybiais ir svogūnais
Autorius apie receptą: Kai lauke šalta, norisi kažko šilto, sotaus ir aišku skanaus, o šie trys žodžiai kuo tiksliausiai apibūdina šiuos "auksinius grožius" lėkštėje. Kai lauke šalta, norisi kažko šilto, sotaus ir aišku skanaus, o šie trys žodžiai kuo tiksliausiai apibūdina šiuos "auksinius grožius" lėkštėje. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
pagal poreikį aliejaus
Tešlai:
700 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
250 mililitrų pieno
100 gramų sviesto
25 gramai šlapių mielių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
250 gramų pievagrybių
2 vienetai svogūnų
1 šaukštelis džiovintų krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį sviesto
Apvoliojimui:
šiek tiek džiovintų krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Berkite į dubenį 160 g miltų, pilkite verdantį vandenį, gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti iki kūno temperatūros.
2.
Pieną pašildyti iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų). Sviestą atskirai ištirpinkite
3.
Su cukrumi sutrinkite mieles ir jas ištirpinkite šiltame piene, įmaišykite druską ir supilkite pravėsusią tešlą, sviestą, įsijokite likusius miltus ir užminkykite minkštą, glotnią, nelipnią tešlą. Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje apie 1 val.
4.
Įdarui susmulkinkite svogūnus kubeliais, pievagrybius-griežinėliais, apkepkite keptuvėje ant sviesto, pagardinkite druska ir pipirais, krapais.
5.
Pakilusią tešlą išminkykite aliejumi pateptomis rankomis, padalykite į 18 vienodų gabalėlių, iš kurių iškočiokite kamuoliukus ir. užkloję juos maistine plėvele, dar pakildinkite apie 15-20 min.
6.
Kiekvieną tešlos kamuoliuką suplokite į 10-12 cm skersmens paplotėlį, dėkite įdaro, tada tešlos kraštelius pakelkite ir sulipdykite virš įdaro. Suformuotus pyragėlius uždenkite plėvele ir pakildinkite dar apie 15 min.
7.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki 180 C laipsnių temperatūros. Pyragėliai turi laisvai plaukioti panardinti iki pusės. Virkite pyragėlius, kol apačia gražiai parus, tada apverskite ir apskrudinkite antrą pusę. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Dar karštus apibarstykite džiovintais krapais.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital