1.
Šviesiai tešlai miltus, kepimo miltelius, druską suberiame į vieną dubenį ir persijojame bent du kartus.
2.
Kitame inde cukrų ir vanilinį cukrų su sviestu išplakame iki purumo ir įmušame po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išplakdami. Visą sviesto masę plakame apie 5 min.
3.
Į sviesto masę supilame pusę miltų mišinio ir išmaišome su šaukštu ar mentele, bet ne elektriniu plakikliu. Po to supilame pieną į sviesto masę. Vėl lengvai išmaišome. Suberiame likusį miltų mišinį ir išmaišome.
4.
Kepimo formos dugną (naudojau 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi, šonus aptepame sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą ir kepame iki 160 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsiname ir perpjauname į dvi dalis.
5.
Šokoladiniam biskvitui miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską suberiame į vieną dubenį ir persijojame bent du kartus.
6.
Kitame inde cukrų ir vanilinį cukrų su sviestu išplakame iki purumo ir įmušame po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išplakdami. Visą sviesto masę plakame apie 5 min.
7.
Į sviesto masę supilame pusę miltų mišinio ir išmaišome su šaukštu ar mentele, bet ne elektriniu plakikliu. Po to supilame pieną į sviesto masę. Vėl lengvai išmaišome. Suberiame likusį miltų mišinį ir išmaišome.
8.
Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus aptepame sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą ir kepame iki 160 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 minutes ir vėl tikrinti. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsiname.
9.
Varškę elektriniu trintuvu sutriname drauge su kondensuotu pienu iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių.
10.
Grietinėlę (šaltą, ką tik ištrauktą iš šaldytuvo) išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę.
11.
Sirupui vieną šaukštą cukraus užpilame verdančiu vandeniu, išmaišome, kad cukrus ištirptų ir atvėsiname.
12.
Griliažą reikėtų pasidaryti iš anksto, bent jau dieną prieš torto gamybą. Cukrų sudedame į keptuvę, ar puodą su storu dugnu ir nesvylančiu paviršiumi. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir pasidarys sodrios gintaro spalvos (neišsigąskite, kai cukrus sušoks į gabalus, jis vistiek ištirps).
13.
Į ištirpusį cukrų suberiame riešutus, išmaišome ir greitai supilame į foliją išklotą skardą. Reikia viską daryti labai greitai, nes masė su riešutais žaibiškai stingsta ir atsargumo reikia, nes masė yra labai karšta. Paliekame galutinai atvėsti (galime įdėti į šaldytuvą) ir sukietėti.
14.
Sukietėjusį griliažą susmulkiname kočėlu arba smulkintuvu.
15.
Surenkame tortą. Pirmąjį šviesų biskvito lakštą dedame ant torto lėkštės, palaistome sirupu, dedame ¼ kremo, paviršių išlyginame, apibarstome griliažu. Ant viršaus dedame tamsų biskvitą, palaistome sirupų ir vėl dedame ¼ kremo, apibarstome griliažu. Ir ant viršaus dedame paskutinį, šviesų biskvito lakštą, ¼ kremo ant viršaus ¼ - ant torto šonų.
16.
Visą torto paviršių gausiai apibarstome griliažu. Palaikome šaldytuve mažiausiai apie 3 val. (geriausia per naktį), kad tortas sutvirtėtų.