Traškios krabų lazdelių, agurkų ir morkų salotos

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Traškios krabų lazdelių, agurkų ir morkų salotos
Traškios krabų lazdelių, agurkų ir morkų salotos
Traškios krabų lazdelių, agurkų ir morkų salotos
Autorius apie receptą: Ar mėgstate krabų salotas? Tai nepamainoma klasika ant daugelio švenčių stalo ir ne tik, nes jos tokios puikios, kad galima gardžiuotis ir tiesiog pietums ar vakarienei. Šios Ar mėgstate krabų salotas? Tai nepamainoma klasika ant daugelio švenčių stalo ir ne tik, nes jos tokios puikios, kad galima gardžiuotis ir tiesiog pietums ar vakarienei. Šios salotos visiškai neįmantrios, bet tikrai sužavi paragavus, o geriausia, kad nereikia nieko virti ar kepti, tad paruošiamos super greitai. Beje, šias salotas įkvėpė Japonijos virtuvė, būtent šioje šalyje panašias salotas atrasite tiek suši vietose, tiek restoranėliuose. Tik Japonijoje salotoms dažnai naudojamas mangas, o aš jį pakeičiau obuoliu. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų krabų lazdelių
1 vienetas morkų (didesnės, apie 140 gramų)
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
1 vienetas obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesnio arba 1 nedidelio mango)
1 šaukštas citrinų sulčių (apšlakstyti obuoliams)
Padažui:
80 gramų majonezo
1 šaukštelis aštraus padažo (pvz. sriracha, sweet čili, tabasco ar kt.)
1 šaukštelis citrinų sulčių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio cukraus
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį panko džiūvėsėlių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Padažui į dubenėlį dėti majonezą, aštrų padažą, pilti citrinos sultis, berti druską, cukrų, pipirus ir gerai išmaišyti. Paragauti, ar patinka skonis - jei norisi aštriau ar rūgščiau, įdėti papildomai aštraus padažo ar citrinų sulčių.
2.
Morką nuskusti, perpjauti į tris lygias dalis, kad gabalėliai būtų trumpesni. Tuomet supjaustyti pailgomis juostomis, o juostas supjaustyti plonais šiaudeliais. Agurką perpjauti į dvi lygias dalis (jei agurkas ilgesnis, pjaukite į tris), supjaustyti pailgomis juostomis, o tuomet supjaustyti šiaudeliais. Krabų lazdeles supjaustyti šiaudeliais arba tiesiog suplėšyti pirštais pailgomis juostelėmis. Obuolį perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius, o obuolį supjaustyti griežinėliais, griežinėlius supjaustyti šiaudeliais, apšlakstyti citrinų sultimis, kad obuoliai nepatamsuotų.
3.
Į dubenį sudėti morkas, agurkus, krabų lazdeles, supilti paruoštą padažą ir gerai permaišyti.
4.
Prieš tiekiant tinka pabarstyti panko džiūvėsėliais - jie suteiks dar daugiau malonaus traškumo.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital