Autorius apie receptą:
Tiek akims, tiek dovanoms, tiek skoniui. Šių metų atradimu tapo kokosiniai gardėsiai. Produktų reikia nedaug, didžiausią gamybos dalį praleidau lipdydama juos. Bandžiau ir su
Tiek akims, tiek dovanoms, tiek skoniui. Šių metų atradimu tapo kokosiniai gardėsiai. Produktų reikia nedaug, didžiausią gamybos dalį praleidau lipdydama juos. Bandžiau ir su silikoninėmis pirštinaitėmis, tačiau sena-gera patirtis byloja, kad geriausias lipdymas yra tiesiog delnais. Ir drėkinti šiuo atveju jų nereikia, veikiau atvirkščiai – verčiau nusausinti.
Patarimas – jei rafaello valgote, visą saldainį dėdami į burną, su šiais saldainiais geriau to nedaryti, o kąsti nedideliais kąsneliais. Bandę sakė, kad nuo viso saldainio labai smarkiai išsipūtė žandai.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų
kokoso drožlių
400 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų
migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Drožles suberiu į gilesnį indą ir supilu kondensuotą pieną, kruopščiai išmaišau ir palieku valandai, kad pienas bent truputį susigertų į kokosus. Tuo tarpu kaičiu virdulį ir verdančiu vandeniu nuplikau migdolus, palaukiu, kol atvės ir nuimu tamsiąsias luobeles. Riešutus nusausinu popieriniu rankšluosčiu.
2.
Iš kokosų masės formuoju mums žinomų kokosinių saldainių dydžio rutuliukus, į jų vidų “įmontuodama” po riešutą. Kas antrą - trečią burbuliuką ploviau rankas šiltu vandeniu ir sausinau rankšluosčiu, kitaip saldainiai pradėdavo veltis tarp pirštų, visiškai prarasdami formą.
3.
Pagamintus kokosinukus merkiau į ištirpdytą šokolado plytelę ir šaldžiau šaldytuve. Dalį įdariau ne riešutais, o džiovintomis spanguolėmis, po vieną dar ir uždėdama ant saldainio viršaus.