Autorius apie receptą:
Skanūs ir nesunkiai paruošiami blyneliai.
Skanūs ir nesunkiai paruošiami blyneliai.
Loreta Sūnelaitienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų
silkių filė
2 vienetai
kiaušinių
160 gramų
kvietinių miltų
(apytikriai)
1 žiupsnelis
druskos
pagal poreikį
pieno
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti druską, berti miltus ir gerai išmaišyti, pagal poreikį pilti pieną, kad tešla būtų neskysta, o labiau tiršta.
2.
Silkę supjaustyti juostelėmis.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, dėti šaukštą paruoštos masės formuojant blynelius, į kiekvieną blynelį dėti po 1-2 silkės gabaliukus. Kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps.
Patarimai:
•
Jei norite gaminti Kūčių stalui, pieną keiskite vandeniu.