Autorius apie receptą:
Greitai pagaminamas pyragas/apkepas tinka kaip desertas prie kavos ir kaip saldesnių pusryčių variantas.
Greitai pagaminamas pyragas/apkepas tinka kaip desertas prie kavos ir kaip saldesnių pusryčių variantas.
Olga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 mililitrų
kefyro
1 vienetas
lavašo
180 gramų
varškės
3 vienetai
kiaušinių
1 sauja
razinų
20 gramų
sviesto
2 šaukštai
cukraus
1 šaukštas
grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lavašo lapą sulankstome armonikėle ir dedame į kepimo indą. Mano kepimo formos matmenys 14x20x4cm.
2.
Į kitą indą pilame kefyrą, įmušame kiaušinius, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų ir viską sutriname iki vientisos masės. Beriame razinas ir permaišome
3.
Varškės mase užpilame lavašą. Ant viršaus dedame sviesto gabaliukus.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
5.
Iškeptą desertą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame taip apie 20 min., kad viskas dar labiau įsigertų.