Autorius apie receptą:
Greitas ir paprastas būdas pasigaminti kepenėlių paštetą namie. Taip pat tai puiki idėja, kaip sunaudoti nuo kitų receptų likusias kepenėles.
Greitas ir paprastas būdas pasigaminti kepenėlių paštetą namie. Taip pat tai puiki idėja, kaip sunaudoti nuo kitų receptų likusias kepenėles.
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų
jautienos kepenėlių
(išvirtų ir sumaltų)
50 gramų
sviesto
1 šlakelis
grietinėlės
2 šaukštai
cukraus
2 vienetai
morkų
2 vienetai
svogūnų
1 šaukštas
džemo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūnus nulupti, supjaustyti plonomis juostelėmis, morkas nuskusti ir sutarkuoti.
2.
Suberti į puodą svogūnus, pakepinti, įberti cukraus, suberti morkas, maišant pavirti. Dangčio neuždengti, kad susidaręs skystis nugaruotų.
Kepenėles išvirti, atvėsinti ir sumalti iki vientisos masės. Įmaišyti į svogūnų ir morkų masę, tuomet sudėti į norimą lėkštę.
5.
Ant pašteto viršaus uždėti džemo.
6.
Sviestą ištirpinti keptuvėje ir atsargiai juo apipilti paštetą.
7.
Įdėti į šaldytuvą bent 10 minučių.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.