Greita lavašo užkepėlė su sūriu - tobula prie sriubų ir troškinių
AUTORIUS:
Urtė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 15)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Šią greitą užkepėlę mažieji labai mėgsta kramsnoti ir vieną, bet dažniausiai tiekiame svečiams vietoje duonos prie sriubos ar vietoje garnyro prie čili ar kitokio
Šią greitą užkepėlę mažieji labai mėgsta kramsnoti ir vieną, bet dažniausiai tiekiame svečiams vietoje duonos prie sriubos ar vietoje garnyro prie čili ar kitokio troškinio. Jei norite pikantiškesnio skonio, papildomai galima įdėti trinto česnako - taip pat labai gardu
(...daugiau)(...mažiau)
Urtė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 lapas
lavašo
150 gramų
fermentinio sūrio
1 pundelis
petražolių
(ar kitų žalumynų)
2 šaukštai
graikiško jogurto
(ar grietinė, su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Petražoles nuplauti ir nusausinti. Susmulkinti.
2.
Sūrį sutarkuoti ir išmaišyti su žalumynais ir jogurtu.
3.
Lavašą perpjauti į dvi dalis, kad būtų lengviau suvynioti. Kiekvieną dalį aptepti puse sūrio mišinio, susukti į volelį ir supjaustyti riekėmis. Vynioti stenkitės standžiau, kad kepant neišbėgtų įdaras.
4.
Lavašo riekes sustatyti į kepimo popieriumi išklotą formą ir dėti kepti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę 5 - 7 minutėms, kol ištirps ir apskrus sūris. Paliktti šiek tiek atvėsti.