Autorius apie receptą:
Kaip užkandis ar priedas prie salotų tikrai labai gardu, o ir įdomiau nei paprasta duona.
Kaip užkandis ar priedas prie salotų tikrai labai gardu, o ir įdomiau nei paprasta duona.
Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 stiklinės
miltų
1 stiklinė
fetos sūrio
(trupintas)
0.5 stiklinės
vandens
1/4 stiklinės
aliejaus
0.5 šaukštelio
druskos
šiek tiek
maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į gilų dubenį suberiame miltus, druską, padarome centre įdubimą, supilame vandenį. Maišome, kol ingredientai susijungs. Tešla neturi lipti prie rankų, tad vandens kiekį reguliuojame pagal tai.
2.
Tešlą padaliname į keturias dalis. Iškočiojame kiekvieną dalį plonai. Kiekvieną dalį aptepame aliejumi ir sulankstome atskirai. Sudedame į lėkštę ir paliekame.
3.
Imame vieną sulankstytą dalį ir iškočiojame plonai. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus. Dedame paruoštą duonelę ir kepame apie 2 - 3 minutes, kol paruduos. Apverčiame, pabarstome fetos sūriu, pipirais. Kol kepa iš kitos pusės, tuo pat metu lydosi sūris ir duonelė tampa labai gardi!
4.
Dedame į lėkštę, sulankstome ir patiekiame karštą.