Gražuolė naminė "bulka"

AUTORIUS:
Rasa Sakalauskaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Gražuolė naminė "bulka"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
500 gramų miltų
180 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
60 mililitrų vandens (šilto)
50 gramų sviesto
3 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
šiek tiek druskos
Pabarstymui:
šiek tiek rudojo cukraus
šiek tiek cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles ištirpiname vandenyje ir sumaišome su keliais šaukštais miltų, kiaušiniu, pienu, sviestu, cukrumi ir druska. Palaipsniui įsijojam likusius miltus, užminkome tešlą ir minkom apie 10 minučių, kol tešla nebelimpa prie rankų. Patepam indą aliejumi, į jį dedame tešlą, uždengiame maistine plėvele ir 12 valandų paliekam šaldytuve.
2.
Ryte perminkom tešlą, iškočiojam nestorą stačiakampį. Jo paviršių apiberiam cinamonu sumaišytu su ruduoju cukrumi, susukam į ritinį, padarom norimą formą ir dar apie 1,5 valandos paliekame pakilti.
3.
Viršų aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, kepame 160 - 180 C temperatūroje.
AUTORIUS: Rasa Sakalauskaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital