1.
Miltus sumaišome su krakmolu, persijojame 2 kartus (nepraleiskite šio žingsnelio, kitaip keksiukai neiškils).
2.
Sviestą supjaustome kubeliais.
3.
Viename inde sumaišome miltus su cukrumi, kepimo milteliais, kepimo soda ir druska. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir elektriniu plakikliu plakame, kol pasidarys trupiniai.
4.
Į kitą indą sudedame jogurtą, kiaušinį, kiaušinio baltymą, vanilės ekstraktą ir išplakame šluotele.
5.
Jogurto masę supilame į miltus ir plakame elektriniu plakikliu 1-2 min, kol ingredientai susijungia, bet vis dar lieka mažų miltų gumulėlių. Tešla bus tiršta, bet jos nereikia perplakti.
6.
Keksiukų formelėse išdėliojame 12 keksiukų popierėlių. Jei norite mažesnių keksiukų, tuomet kepkite 15-oje formelių. Tešlą tolygiai paskirstome į keksiukų formeles.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Ar keksiukai iškepę patikriname mediniu dantų krapštuku. Jei šis ištrauktas švarus – keksiukai iškepę, jei aplipęs tešlą, tuomet kepame dar kelias minutes. Iškepusius keksiukus išimame iš kepimo formos ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
8.
Kremui želatinos lapelius pamerkiame šaltame vandenyje, paliekame 5-10 minučių. Po to gerai nuspaudžiame, įdedame į indelį, ištirpiname mikrobangų krosnelėje (tik neperkaitinkite, pakanka vos 2-10 sekundžių). Paliekame šiek tiek atvėsti.
9.
Grietinėlę plakame elektriniu plakikliu, kol pradės tirštėti, tada beriame cukraus pudros, supilame maistinius dažus, vanilės ekstraktą. Labai maža srovele pilame ištirpintą želatiną ir nuolat plakame, kol grietinėlė sutirštėja (neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius).
10.
Kiekvieno keksiuko viduryje išpjauname nedidelę duobutę, ją užpildome uogiene (ar džemu). Keksiukus dekoruojame paruoštu grietinėlės kremu, uždedame vyšnią ant viršaus ir patiekiame!