Gili storapadė čikagietiška pica su sūriu ir pomidorais

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Storapadė čikagietiška pica
@Shutterstock
Storapadė čikagietiška pica
Storapadė čikagietiška pica
Autorius apie receptą: Labai soti, labai sodri ir labai skani pica! Jei nesate ragavę tokios picos, būtinai siūlau išbandyti! Picą iškapsite vieną, bet jos tikrai užteks bent dviems! Labai soti, labai sodri ir labai skani pica! Jei nesate ragavę tokios picos, būtinai siūlau išbandyti! Picą iškapsite vieną, bet jos tikrai užteks bent dviems! Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
Tešlai:
250 gramų miltų
160 mililitrų vandens (šilto)
60 gramų sviesto
30 gramų kukurūzų kruopų (arba manų kruopų)
0.5 šaukšto cukraus
1 ir 1/4 šaukštelio sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų
0.5 vieneto svogūnų
14 gramų sviesto
1 skiltelė česnako (didesnės)
1/8 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio džiovintas raudonėlis
1/4 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
Įdarui:
220 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
4 riekės rūkytos dešros
2 riekės šaltai rūkytos šoninės
25 gramai kietojo sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepimui naudoju 22 cm skersmens formą. Galima naudoti specialią formą picai, bet puikiai tinka ir paprasta pyrago forma.
2.
Miltus, kruopas, druską, cukrų ir mieles išmaišyti dideliame dubenyje. Pilti šiltą vandenį, pusę tirpinto ir atvėsinto sviesto. Kruopšiai išmaišyti, galima plakti ir elektriniu plakikliu, lėčiausiu greičiu. Maišyti tešlą, kol bus puri ir vientisa, minkšta.
3.
Tešlą suformuoti į kamuolį, dėti į dubenį su trupučiu aliejaus. Tešlos kamuolį apvolioti aliejuje, kad visas pavišius pasidengtų. Uždengti folija ir palikti šiltai pakilti 1 - 2 valandas.
4.
Kai tešla pakilusi, pamiltuoti stalą ir paspaudyti tešlą, kad išeitų oro burbuliukai. Iškočioti į stačiakampį. Dėti likusį kambario temperatūros sviestą. Susukti į vyniotinį, suformuoti rutulį ir dėti atgal į aliejuotą dubenį. Uždengti folija ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
5.
Padažui sviestą ištirpinti, sudėti smulkintą svogūną, druską, raudonėlį, aitriąją papriką. Kai svogūnai apkeps, dėti smulkintą česnaką, pomidorus ir cukrų. Sumažinti kaitrą ir, maišant, patroškinti apie 30 minučių, kol padažas bus labai tirštas.
6.
Ant pamiltuoto stalo iškočioti tešlą į maždaug 30 cm skersmens apskritimą. Tešlą atsargiai dėti į kepimo popieriumi išklotą formą, atsargiai prispausti tešlą prie dugno, viršuje paliekant kraštelius. Jei krašteliai per aukšti, juos apipjauti peiliu. Kraštelių viršų aptepti aliejumi.
7.
Ant dugno berti mocarelos sūrį, tuomet dešrą ir šoninę, ant viršaus supilti padažą, pabarstyti kietuoju sūriu.
8.
Kepti iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, tuomet galima lengvai pridengti folija, kad tolygiau keptų ir kepti dar 5 - 13 minučių.
9.
Iškepusią išimti iš orkaitės, atidengti ir palikti 10 minučių atvėsti. Pjaustyti ir ragauti!
AUTORIUS: Laima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis