Galetė su migdolų ir vyšnių įdaru

AUTORIUS:
Aistė, Desertų dienoraštis,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Galetė su migdolų ir vyšnių įdaru
Galetė su migdolų ir vyšnių įdaru
Galetė su migdolų ir vyšnių įdaru
Galetė su migdolų ir vyšnių įdaru
Galetė su migdolų ir vyšnių įdaru
Autorius apie receptą: Žinote kuo mane žavi galetės? Nes jas pagaminti labai paprasta, o skonis pakelia į kitą lygį, o kai dar ant šiltos galetės uždėsite vanilinių ledų kaušelį... Vienas žodis - Žinote kuo mane žavi galetės? Nes jas pagaminti labai paprasta, o skonis pakelia į kitą lygį, o kai dar ant šiltos galetės uždėsite vanilinių ledų kaušelį... Vienas žodis - tobula! Rekomenduoju išbandyti! (...daugiau) Aistė, Desertų dienoraštis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
140 gramų sviesto (šalto)
5 šaukštai vandens (šalto)
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų vyšnių (šaldytų, be kauliukų)
55 gramai migdolų miltų
50 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus pudros
50 gramų kiaušinių
25 gramai vandens
3 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai vyšnių likerio
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 sauja migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustykite kubeliais.
2.
Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska, dėkite pjaustytą šaltą sviestą ir rankomis sutrinkite iki trupinių. Pilkite šaltą vandenį ir užminkykite tešlą. Vandens gali reikėti ir šiek tiek daugiau, jei tešla nenori jungtis - įpilkite papildomą valgomą šaukštą vandens. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą valandai pailsėti.
3.
Įdarui sviestą su cukraus pudra išplakite iki purumo.
4.
Kiaušinį šiek tiek paplakite šakute ir pusę jo supilkite į sviesto ir cukraus pudros masę, išmaišykite, tuomet suberkite pusę migdolų miltų ir vėl gerai išmaišykite. Supilkite likusius kiaušinius, išmaišę suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
5.
Į prikaistuvį sudėkite vyšnias, cukrų ir likerį, pašildykite tik tiek, kad vyšnios atitirptų, cukrus ištirptų, maždaug 3-4 min.
6.
Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir plona srovele, maišant, supilkite į vyšnias. Tuomet dar šiek tiek pakaitinkite, kol vyšnios sutirštės ir nuimkite nuo ugnies.
7.
Aptepimui išplakite kiaušinį.
8.
Pailsėjusią trapią tešlą iškočiokite į maždaug 2-3mm storio apskritimą. Perkelkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Tuomet dėkite ir tolygiai paskirstykite migdolų įdarą, tik būtinai palikite laisvos vietos kraštams užlenkti. Ant migdolų įdaro sudėkite vyšnias, tuomet užlenkite tešlos kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
9.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min, kol tešlos kraštai gražiai pagels.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital