Gaivus silkės tortas

AUTORIUS:
Justyna Gaidamovic‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gaivus silkės tortas
Gaivus silkės tortas
Gaivus silkės tortas
Autorius apie receptą: Šiuo originaliu silkės pateikimu ir gaiviu skoniu, tikrai nustebinsite artimuosius ar atėjusius svečius. Beje, šis tortukas gamintas pagal Beatos receptą. Šiuo originaliu silkės pateikimu ir gaiviu skoniu, tikrai nustebinsite artimuosius ar atėjusius svečius. Beje, šis tortukas gamintas pagal Beatos receptą. Justyna Gaidamovic‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
8 riekės juodos duonos
50 gramų sviesto
Įdarui:
400 gramų grietinės (naudojau 15 proc.)
300 gramų silkės
180 gramų varškės
4 vienetai pomidorų
80 mililitrų vandens
5 šaukšteliai želatinos
0.5 vieneto citrinų sulčių
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuo duonos riekelių nupjauti pluteles, elektriniu smulkintuvu duoną susmulkinti iki trupinių. Sviestą ištirpinti garų vonelėje, užpilti ant duonos ir išmaišyti. Supilti į formą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstyti ir paspausti rankomis. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
2.
Įdarui želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad visiškai ištirptų.
3.
Pomidorus palaikyti karštame vandenyje, ištraukti ir nuimti odelę. Perpjauti per pusę, išimti sėklas, o sieneles supjaustyti kubeliais ir sudėti į dubenį. Silkę supjaustyti kubeliais, svogūnus ir krapus susmulkinti ir viską sudėti į vieną dubenį ant pomidorų.
4.
Kitame dubenyje varškę sumaišyti su grietinę, nuolat maišant plona srovele supilti želatiną.
5.
Varškės - grietinės masę sukrėsti ant silkės mišinio, įspausti citrinos ir viską atsargiai išmaišyti. Šią masę supilti ant sutvirtėjusio duonos pagrindo ir palikt šaltai sustingti kelioms valandoms.
AUTORIUS: Justyna Gaidamovic‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Samanta
2017-07-18 15:22
Ir labai skanus ir labai gražiai atrodo! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital