Gaivūs naminiai braškiniai-jogurtiniai ledai be cukraus
AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 21)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Ledai super lengvai pagaminami ir vasariški! Ir jokio pridėtinio cukraus! Vietoje banano, jeigu nemėgstate, saldumui galite įdėti šaukštą medaus ar porą minkštesnių
Ledai super lengvai pagaminami ir vasariški! Ir jokio pridėtinio cukraus! Vietoje banano, jeigu nemėgstate, saldumui galite įdėti šaukštą medaus ar porą minkštesnių datulių ar kitaip pasaldinti. Jeigu norisi skalsesnių ledų, jogurtą galima pakeisti grietinėle. Greitas ir sveikas desertas patiks ir Jums, ir mažiesiems smaližiams, o geriausia, kad nereikia ledų aparato.
(...daugiau)(...mažiau)
Sandra
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų
braškių
(arba vyšnių ar avičių)
150 gramų
graikiško jogurto
1 vienetas
bananų
(didesnio, gerai prinokusio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes perpjaukite į kelias dalis, bananus - griežinėliais. Sudėkite į šaldiklį ir palikite kelioms valandoms (arba nakčiai), kad vaisiai sušaltų.
2.
Sušalusius vaisius ir jogurtą sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
3.
Jeigu ledų nevalgysite iš karto, ar norite kietesnių ledų, palaikykite juos šiek tiek šaldiklyje.
Patarimai:
•
Šių ledų šaldiklyje nepatariame laikyti ilgiau negu 30-40 minučių, nes bus labai kieti. Arba, jei laikysite ilgiau, 15-20 min prieš valgant perdėkite iš šaldiklio į šaldytuvą, jog truputį suminkštėtų.