Autorius apie receptą:
Buvo ypatinga proga, tai teko paieškot, kaip čia gražiau papuošus torčiuką. Pirmą kartą išbandžiau pastilažą ir sakyčiau neblogai visai pavyko, o galvojau, kad nesigaus ir
Buvo ypatinga proga, tai teko paieškot, kaip čia gražiau papuošus torčiuką. Pirmą kartą išbandžiau pastilažą ir sakyčiau neblogai visai pavyko, o galvojau, kad nesigaus ir teks viską išmest lauk. Kitą kartą jau nepabijosiu ir maistinių dažų naudot. (...daugiau)(...mažiau)Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
500 gramų
cukraus pudros
120 gramų
krakmolo
60 mililitrų
vandens
5 šaukštai
aliejaus
(neutralaus skonio)
3 šaukštai
medaus
1 šaukštas
želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Želatiną dėti ant garų vonelės ir ištirpinti, nuėmus, sumaišyti kartu su medumi ir aliejumi.
2.
Cukraus pudrą persijoti kartu su krakmolu. Želatinos masę pilame į cukraus pudros ir krakmolo mišinį ir minkome rakomis.
3.
Jei naudojami maistiniai dažai ir norima vientisos spalvos, tai juos galima sudėti į visą masę, o norint skirtingų spalvų papuošimui, naudoti reikiamą masės kiekį kiekvienai spalvai. Masę sudėti į maišelį ir dėti į šaldytuvą porai valandų. Ištraukus, stalą pabarstyti krakmolu ir iškočioti lakštą. Juo uždengti tortą, o iš likusių atraižų galima padaryti įvairiausių papuošimų.
Kodel reikia det i saldytuva???as niekada nededu, palieku kambario temperaturoj "bresti". Visada viskas kuo puikiausiai pavyksta, receptas tas pats .
ATSAKYTI
Erika
2017-04-12 10:05
Visada atrodė labai sudėtinga, bet pabandžiau ir pavyko iš pirmo karto :). Aišku, dar yra kur tobulėti :)
ATSAKYTI