Autorius apie receptą:
Savaitgaliui, šventėm ar papraščiausiai, kai oras tvankus ir karštas, gaminu gaivius desertus. Mano šeima juos dievina, todėl tenka sugalvot vis kitokius. Šįsyk pagaminau
Savaitgaliui, šventėm ar papraščiausiai, kai oras tvankus ir karštas, gaminu gaivius desertus. Mano šeima juos dievina, todėl tenka sugalvot vis kitokius. Šįsyk pagaminau grietinietį su uogom.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
325 mililitrai
vandens
300 mililitrų
grietinės
20 gramų
želatinos
200 gramų
uogų
(arba vaisių)
pagal skonį
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti 125 mililitrų šilto vandens ir palikti, kad išbrinktų apie 10 minučių. Išbrinkintą želatiną užpilti dar 200 mililitrų vandens ir kaitinti ant ugnies, kol granulės visiškai ištirps.
2.
Į pasaldintą grietinę supilti atvėsintą želatiną, sudėti supjausytas uogas ir išmaišyti. Gautą masę supilti į formą ir palikti šaldytuve kelioms valandoms ar per naktį, kad sustingtų,