Filadelfijos sūrio pyragas

AUTORIUS:
Miglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Filadelfijos sūrio pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikro klasikinis sūrio pyrago receptas, man jis pats pačiausias ir skaniausias būna būtent su Philadelphia sūriu. Bet jeigu jo nerandate, galite jį pakeisti 500g maskarponės Tikro klasikinis sūrio pyrago receptas, man jis pats pačiausias ir skaniausias būna būtent su Philadelphia sūriu. Bet jeigu jo nerandate, galite jį pakeisti 500g maskarponės plius 500 g varškės, irgi bus fantastiškai skanu. (...daugiau) Miglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
150 gramų sausainių (selga ar panašūs)
60 gramų sviesto
Įdarui:
1 kilogramas filadelfijos sūrio
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė cukraus
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinam orkaitę iki 180 °C temp. Apvalią kepimo formą su nuimamais kraštais išklojame pergamentiniu popieriumi. Virtuviniu kombainu sutrupiname sausainius iki smėlį primenančios masės.
2.
Sviestą ištirpiname. Sumaišome sausainių trupinius su sviestu ir šia mase išklojame visą kepimo formos dugną. Sulyginame paviršių (aš tam naudoju bulvių trintuvę) ir kepame 12 minučių, kol sutvirtėja. Paliekame šiek tiek pravėsti.
3.
Orkaitės temperatūrą padidiname iki 220 laipsnių.
4.
Elektriniu plaktuvu (nustatyti mažą galingumą) išplakam sūrį, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno įmušimo gerai išmaišydami šaukštu.
5.
Išpilame sūrio masę ant paruošto pagrindo ir kepame 10 minučių. Tada sumažiname orkaitės temperatūrą iki 100 °C temp. ir kepame pyragą dar valandą. Sūrio pyragas iškepęs kai jį pajudinus jis nebanguoja (gal šiek tiek per vidurį, bet tik šiek tiek). Išjungiame orkaitę, paliekame pyragą viduje, truputį pradarome dureles, ir paliekame pastovėti dar valandą, kad kepinys palengva vėstų. Tai padės išvengti įtrūkimų pyrago paviršiuje. Po to perkeliame pyragą pilnai atvėsti ant stalo, o tada dedame į šaldytuvą ir paliekame pernakt.
6.
Pyrago viršų galima papuošti konservuotomis uogomis arba pabarstyti kakava bei šokolado drožlėmis.
AUTORIUS: Miglė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Gintarė
2016-10-16 14:47
Man labai labai skanus gavosi :-) Bet dariau ne su Philadelphia sūriu, nes labai brangus, o pagal autorės patarimą keičiau į perpus maskarponę ir varškę. Nežinau, kaip būtų su Philadelphia, bet šitas man buvo net ne kaip pyragas, o torto skonio :-) ATSAKYTI
as
2016-02-13 18:28
tikiuosi gausis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital