Dūmo skonio skumbrė orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Dūmo skonio skumbrė orkaitėje
Dūmo skonio skumbrė orkaitėje
Dūmo skonio skumbrė orkaitėje
Dūmo skonio skumbrė orkaitėje
Dūmo skonio skumbrė orkaitėje
Dūmo skonio skumbrė orkaitėje
Dūmo skonio skumbrė orkaitėje
Autorius apie receptą: Italijoje valgiau picą su grybais. Kaip manote, kokiais? Vat ir ne, ne pievagrybiais, tai buvo marinuoti kelmučiai ir svieste apkepti baravykai. Ir labai panašiai mūsuose kalbama Italijoje valgiau picą su grybais. Kaip manote, kokiais? Vat ir ne, ne pievagrybiais, tai buvo marinuoti kelmučiai ir svieste apkepti baravykai. Ir labai panašiai mūsuose kalbama apie žuvį, jei klausiu kokią valgote, dažniausiai būna du atsakymai – silkę ir lašišą, būtent tas žuvis, kurių mano virtuvėje nebūna. Ir tikrai ne dėl to, kad esame išlepę, tiesiog kadaise teko pabuvoti šių žuvų apdorojimo ir fasavimo fabrikuose, kur pamačiau tai, kas su maistu nedera :/ Todėl vietoj silkės marinuoju šviežią skumbrę, o kartais šią žuvį kepu orkaitėje, greituoju ir paprastuoju būdu. Skonį lemia žuvies dydis ir šviežumas, todėl visad pirmiausiai pažiūriu žuviai į akis ir, jei jos skaidrios, žuvį dar ir pauostau. Prekybos centre irgi, tiesiog prašau pardavėjos įkišti nosį į maišelį, dar nė viena neatsisakė išpildyti mano pageidavimą. O viename prekybos centre mėsą ir žuvį pradėjo fasuoti į popierių, bravo. O kodėl dūminė? Kadaise vasaras leisdavome žvejodami su vienu ypatingu draugu, kuris apie žuvį ir jos paruošimo būdus žinojo viską. Jis ir išmokė mane kepti žuvį su medžių lapais, šviežiais, žinoma. Lapai suteikia lengvo dūmo aromatą, todėl valgant rodosi, kad žuvis ne tik kepta, bet ir lengvai parūkyta. Pritaikiau šį metodą ir orkaitei. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
300 gramų skumbrės (1 vieneto)
1 sauja ąžuolo lapai
1/3 šaukštelio druskos
šiek tiek tyro aliejaus
šiek tiek prieskonių žuviai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vienai porcijai skaičiuoju apie 300 g žuvies, skumbrės ir būna panašaus dydžio. Ir dažniausiai jau skrostos. Svarbiausia paruošime – įpjovos, tai irgi iš bičiulio išmokta pamoka.
2.
Skumbrę nuplaunu po tekančia srove, nusausinu popieriniais rankšluosčiais ir aštriu peiliu darau 4 – 5 įpjovas stuburkaulyje, jos turi perpjauti kaulą, bet neįpjauti mėsos. Įgūdžio reikalas.
3.
Žuvį dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pirmiausiai pasūdau, 1 kg skaičiuoju 1 arbatinį šaukštelį druskos. Ja kruopščiai įtrinu išorę ir pilvą. Į jį talpiai prikemšu šviežių ąžuolo lapų, telpa gera sauja. Tuomet apšlakstau tyru aliejumi, beriu prieskonių žuviai (jei mono – tai tik raudonėlis) ir šaunu skardą į orkaitę. Jungiu 200C ir kepimo režimą iš abiejų pusių. Kepu nelygu žuvies dydžiui 30-40 minučių, stebiu apskrudimą.
4.
Tiekiu iškarto, su sezoninėmis daržovėmis, citrinos riekele, duonos mėgėjams pasiūlau ir jos. Tokiu būdu galima kepti ir kitas žuvis, tačiau nei lydeka, nei upėtakis neturi to ypatingo skumbrės poskonio, kurį mes dabar tiesiog įsimylėję.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Abonentas
2020-06-06 13:13
jos turi perpjauti kaulą, bet neįpjauti mėsos. Įgūdžio reikalas.
Cia tai vadinas nusisauk ATSAKYTI
Agnė
2020-06-08 09:10
Taip ir yra - reikia pjauti iš nugaros pusės (kur mėsos nėra) - įpjauti odą ir kaulą :) ATSAKYTI
Onute
2018-09-11 08:42
O kur dumas? Nesupratau ATSAKYTI
Laima
2018-09-11 08:45
Skumbrė dūmo skonio, bet be dūmo - namų sąlygomis :) ATSAKYTI
Asta
2018-06-27 17:00
Įdomus receptas skumbrės ,išbandžiau ir jokio dūmo skonio nebuvo ,skumbrė ir skumbrė :D
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital