Drėgnas šokoladinis keksas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Drėgnas šokoladinis keksas
Autorius apie receptą: Labai labai skanus, drėgnas, kvapnus ir aromatingas keksiukas. Jei mėgstate šokoladinius kepinius, siūlau būtinai išbandyti ir šį. Kepiau 25 cm ilgio kekso formoje. Labai labai skanus, drėgnas, kvapnus ir aromatingas keksiukas. Jei mėgstate šokoladinius kepinius, siūlau būtinai išbandyti ir šį. Kepiau 25 cm ilgio kekso formoje. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai kiaušinių
225 gramai kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų juodojo šokolado
180 gramų cukraus
80 mililitrų pieno (šilto)
40 gramų kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
3 šaukšteliai kavos (tirpios, su lengvu kaupu, apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Glajui:
50 gramų šokolado (apytikriai)
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, suberti cukrų, dėti vanilę ir išplakti iki purios masės. Tuomet įmušti kiaušinį, išmaišyti, mušti antrą kiaušinį, išmaišyti ir taip įmušti visus kiaušinius.
2.
Į dubenėlį dėti 100 gramų šokolado ir ištirpinti. Atidėti iki kol šiek tiek atvės ir bus šiltas, bet jau nekarštas.
3.
Į puodelį supilti pieną, įberti kavos ir išmaišyti. Į dubenį su sviesto ir kiaušinių mase supilti pieną su kava, supilti šokoladą. Išmaišyti.
4.
Į dubenį suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir išmaišyti, įsijoti į dubenį su sviesto ir kiaušinių mase.
5.
Likusį šokoladą sukapoti ir suberti į dubenį su tešla. Jei tešla bus labai labai tiršta, galima įmaišyti porą šaukštų pieno.
6.
Kekso formą (naudojau 25 cm ilgio formą) ištiesti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą ir išlyginti viršų.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 60 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus. Jei dar bus neiškepęs, tuomet pakepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol iškeps.
8.
Iškepusį keksą palikti formoje iki kol atvės, tuomet išimti.
9.
Glajui į dubenį sudėti šokoladą, įpilti pieno ir ištirpinti nuolat maišant iki vientisos masės. Atvėsusį keksą aptepti glajumi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital