Drėgnas obuolių pyragas su biskvitiniu viršumi

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Obuolių pyragas su biskvitiniu viršumi
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
2.5 stiklinės miltų
250 gramų sviesto
0.5 stiklinės cukraus
1 vienetas kiaušinių
Įdarui:
8 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
Viršui:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai miltų
4 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo, įplakti kiaušinį. Suberti persijotus miltus ir gerai išmaišyti tešlą. Iš gautos tešlos iškočioti lakštą iki 0,5 cm plonumo. Tešlos lakštą perkelti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (tešlą galima apvynioti aplink kočėlą).
2.
Obuolius nuplauti, nulupti, išvalyti. Supjaustyti plonomis skiltelėmis, skilteles išdėlioti ant tešlos lakšto. Apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Paruoštą pyragą kepti apie 20 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
3.
Viršui kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi iki baltumo, suberti persijotus miltus, lengvai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standumo, atsargiai įmaišyti į biskvito tešlą. Paruoštą biskvito tešlą suversti ant pusiau iškepusio plokštainio ir kepti dar 10 min., kol biskvitas gražiai paruduos. Iškepusį ir atvėsusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Aistė
2017-09-12 09:09
Labai įdomus obuolių pyragas, labai patiko su ledais :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital