Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Citrininis jogurtinis keksas su glajumi
Citrininis jogurtinis keksas su glajumi
Citrininis jogurtinis keksas su glajumi
Citrininis jogurtinis keksas su glajumi
Autorius apie receptą: Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio!! Šis keksas mane labai nustebino savo skoniu, tikrai nesitikėjau, kad Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio!! Šis keksas mane labai nustebino savo skoniu, tikrai nesitikėjau, kad keksas gausis toks neapsakomai skanus, o dar ir išvaizda kokia nuostabi! Tiesiog tobulas kepinys. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
275 gramai jogurto, natūralaus
180 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
125 gramai cukraus
120 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos geltonosios dalies)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus (ar vanilės ekstrakto)
1/3 šaukštelio druskos (smulkios)
Sirupui:
75 mililitrai citrinų sulčių
65 gramai cukraus
Glajui:
240 mililitrų cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.
2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
3.
Kitame dubenyje sumaišome jogurtą, cukrų, kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę. Miltų mišinį įsijojame į jogurto masę ir lėtai išmaišome. Šaukštu įmaišome aliejų.
4.
Pailgą kepimo formą aukštesniais kraštais patepame sviestu ir pabarstome miltais. Supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 50 min. Pabaigoje kepimo patikriname mediniu krapštuku ar keksas iškepęs. Kai keksas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame formoje 10 min. ataušti. Po to atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ant grotelių, o groteles uždedame ant lėkštės.
5.
Sirupas – į nedidelį prikaistuvį supilame citrinos sultis ir cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Paliekame šiek tiek atvėsti. Sirupą pamažu užpilame ant dar šilto kekso naudodami šaukštą. Kai sirupas nuo kekso nubėga į lėkštę, galima keksą sulaistyti dar kelis kartus. Po to keksą paliekame visiškai atvėsti.
6.
Glajus – glajui skirtus ingredientus sumaišome viename dubenėlyje ir užpilame ant kekso. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (25)
Asta
2023-09-11 21:23
Puikiai gavosi ATSAKYTI
Tatjana
2023-05-28 07:48
Per daug jogurto. ATSAKYTI
Vika
2023-03-29 17:00
Speju pamaišė čia aliejus, jo dėčiau perpus mažiau ATSAKYTI
Vika
2023-03-29 16:48
Tikrai kažkas su juo ne visai gerai, mums irgi supliuško ir tapo toks kaip apkepas o ne keksas. kažkokia proporcija negera. Visi komentarai tokie :) ATSAKYTI
Jūratė
2023-03-25 20:20
Puode kaip spurgas virti ATSAKYTI
Jūratė
2023-03-25 20:20
Reikia specialiu formu ant kotelio . Is metalo ir pairkyti i tesla ir deti i alieju kol atsoks nuo metalo , geriausiai ouode virti kaip spurgas ATSAKYTI
Nijolė
2022-05-14 14:35
Keksas buvo orkaitėje labai gražus,bet išėmus,liko blynas.Labai gaila.Gal dėl to,kad maišiau su mikseriu ATSAKYTI
Dovile
2023-03-21 17:14
Tas pats ir man nutiko, blynas gavosi ATSAKYTI
Ruta
2022-04-13 08:19
Kokio mazdaug dydzio kepimo indas? Ar galima kepti is vakaro, kad kita diena dar butu skanus? ATSAKYTI
Liucija
2022-05-09 20:44
Geriausia naudoti kepimo inda aukstesniais krastais, ir kaip formines duoneles tipo, tik skardele ne tokia ilga turetu buti :) Ir taip, zinoma, pagaminkite is vakaro, sekancias dienas buna labai dregnas ir skanus :) ATSAKYTI
Inga
2022-02-19 11:04
Ju man ir sukrito. Viską dariau kaip.parašyta. išėmus akyse suskrito. Nesuprantu ATSAKYTI
Liucija
2022-04-12 02:37
Laba Inga, keista, kad sukrito :/ Svarbu nepermaisyti teslos, tik issimaise miltai ir sustojame. Gali netgi ir likti miltu gumuleliu. Svarbu nepermaisyti, tada iskyla ir lieka iskiles keksas. ATSAKYTI
Inga
2021-11-18 16:08
Pakylo keksas labai gerai nors naudojau rapsu alieju ir skaniai gavos ATSAKYTI
Vaida
2021-03-17 21:38
Aš kai sumaišiau 240 ml cukraus pudros su 2 šaukštais citrinos sulčių, glajus nesigavo. Vandens gal reik pilt? Ačiū ATSAKYTI
Greta
2021-03-18 09:32
O kas būtent nesigavo? Jei per tirštas, įpilkit dar truputį citrinų sulčių :) ATSAKYTI
Vida
2020-10-21 13:09
O tai kada ir kur pilamas aliejus, recepte aliejus įrašomas bet kaip naudoti jį nėra ATSAKYTI
Aurelija.
2020-10-21 13:43
Tai, kad yra. 3 žingsnis - "šaukštu įmaišome aliejų". ATSAKYTI
Mėta
2020-04-14 22:39
Labai skanuuu! Džiaugiuosi išbandžiusi, ačiū autorei už receptą. Aprašymas tikrai atitinka skonį - gaivus, drėgnas ir purus! Beje, labai gražiai iškilo, tačiau išėmus iš orkaitės, po kelių minučių subliuško šiek tiek... kodėl? ATSAKYTI
Liucija
2021-03-12 16:48
Laba Mėta, kuomet maišote tešlą, reikia maišyti atsargiai su šaukštu, tame visa paslaptis, kad nesukristu kepiniai su jogurtu ar kefyru :) ATSAKYTI
Inga
2022-02-19 11:05
Vistiek sukrito ,maišant su šaukštu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital