Drėgnas bananinis pyragas

AUTORIUS:
Erika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Drėgnas bananinis pyragas
Drėgnas bananinis pyragas
Drėgnas bananinis pyragas
Autorius apie receptą: Receptas labai tinka, kai norisi kažko skanaus, bet nesunkaus tiek skrandžiui, tiek gaminime, o tai pat jei turite bananų, kurie gali greitai pajuoduoti, o jų išmesti nenorite. Receptas labai tinka, kai norisi kažko skanaus, bet nesunkaus tiek skrandžiui, tiek gaminime, o tai pat jei turite bananų, kurie gali greitai pajuoduoti, o jų išmesti nenorite. Pyragas ne per saldus, drėgnas, todėl tiks tiek prie puodelio kavos ar arbatos, tiek ir mėgautis be priedų. Jei norite, kad pyragas būtų saldesnis, dėkite daugiau cukraus ar papuoškite cukraus pudra. (...daugiau) Erika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai bananų
250 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų sviesto
90 gramų cukraus
20 mililitrų pieno
1.5 šaukštelio kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius šluotele arba elektriniu plakikliu išplakti su cukrumi, kol susidarys putos. Įmaišykite sviestą. Įsijokite miltus su kepimo milteliais bei kakava. Kakavos galite nedėti, ją naudojau tik dėl spalvos. Maišykite šluotele ar mentele. Tešla turi būti grietinės tirštumo arba net šiek tiek skystesnė. Jeigu tešla per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba pilkite pieną ir vis maišykite.
3.
Susipjaustykite bananus kubeliais ir suberkite juos į tešlą, viską vėl labai gerai išmaišykite.
4.
Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą kepimo formą ir šaukite kepti ant vidurinės lentynos kaitinimu viršus/apačia 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepkite 40-50 min, ar iškepė, galite patikrinti į storiausią pyrago vietą įsmeigę medinį pagaliuką - jis turi būti neaplipęs tešla.
5.
Pyragui iškepus, leiskite jam atvėsti formoje arba jei kepėte popieriumi išklotoje formoje, iškelkite pyragą ant grotelių ir leiskite atvėsti, nors labai skanus ir dar visai šiltas. Pjaustykite ir mėgaukitės!
AUTORIUS: Erika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital