Dešrainiai su mėsos kukuliukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Dešrainiai su mėsos kukuliukais
Dešrainiai su mėsos kukuliukais
Dešrainiai su mėsos kukuliukais
Dešrainiai su mėsos kukuliukais
Autorius apie receptą: Gero savaitgalio receptų gali būtų daug ir įvairių, manajame šįkart – gamta, saulė, ežeras ir daug skanaus maisto. Juk grilio receptų šiltajam sezonui nebus per daug, tiesa? Gero savaitgalio receptų gali būtų daug ir įvairių, manajame šįkart – gamta, saulė, ežeras ir daug skanaus maisto. Juk grilio receptų šiltajam sezonui nebus per daug, tiesa? Šiandien dalijuosi dar vienu, eteryje – turbūt skaniausi kada ragauti dešrainiai! O gal juos reikėtų vadinti... kukulainiais? Tarp minkštų, ant grotelių pašildytų bandelių sutilpo ant grotelių kepti sultingi mėsos kukuliukai, barbekiu padažas, gardžiai išsilydęs mocarelos sūris, dar daugiau sūrio (šįkart kietojo), pomidoriukai, avokadai, ridikėliai ir sauja kapotų petražolių. Kukuliukams pagardinti naudojau vasaros sezonui dedikuotą „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį „Grill Classic“. Kaip ir visi kiti „Vegeta Natur“ prieskoniai, šie – visiškai natūralios sudėties, be skonio ar kvapo stipriklių. Jų sudėtyje jau yra druskos, tad jos papildomai berti nereikia. Tiesą sakant, tai buvo vieninteliai prieskoniai, kurių man prireikė gaminant kukuliukus. O jūs ar mėgstat dešrainius? O gal kukulainiai skamba skaniau? Išbandykite – tikrai labai, labai skanu! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai dešrainių bandelių
150 gramų mocarela sūrio
3 šaukštai sviesto (tirpinto)
1 žiupsnis druskos
1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
Kukuliams:
250 gramų maltos jautienos
250 gramų maltos kiaulienos
125 mililitrai barbekiu padažo
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 pundelis petražolių (smulkintų)
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (naudojau „Vegeta Natur“ „Grill Classic“)
Patiekiant:
pagal skonį kietojo sūrio
pagal skonį vyšninių pomidorų
pagal skonį avokadų
pagal skonį ridikėlių
pagal skonį petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite kukuliukus. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
2.
Dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną, jautieną, keptus svogūnus ir česnakus, kiaušinį, tarkuotą kietąjį sūrį, ryšelį smulkintų petražolių ir prieskonius.
3.
Semkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp delnų suformuokite apvalius kukuliukus. Turėtumėte gauti apie 24 kukuliukus.
4.
Dėkite kukuliukus ant grotelių virš karštų žarijų. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol kukuliukai bus beveik iškepę. Aptepkite barbekiu padažu ir kepkite dar porą minučių. Atidžiai stebėkite kepamus kukuliukus – jei perkepsite, jie nebebus sultingi. Kukuliukų kepimo laikas priklausys nuo žarijų kaitros ir kukuliukų dydžio.
5.
Kol kukuliukai kepa, dešrainių bandeles įpjaukite išilgai ir atverkite. Vidines puses aptepkite tirpintu sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite ant grotelių ir pašildykite porą minučių.
6.
Į paskrudintas bandeles sudėkite barbekiu padažu pagardintus keptus kukuliukus. Ant viršaus užberkite tarkuoto mocarelos sūrio.
7.
Bandeles su kukuliukais ir sūriu grąžinkite atgal ant grotelių. Kepkite, kol sūris išsilydys.
8.
Patiekite. Iškepusius dešrainius apiberkite saujele tarkuoto kietojo sūrio, pagardinkite riekelėmis pjaustytais pomidorais, avokado gabalėliais, ridikėlių griežinėliais. Apiberkite smulkintomis petražolėmis.
9.
Ragaukite nedelsiant.
Patarimai:
Prieš kepdami groteles papurkškite trupučiu aliejaus, kad kukuliukus būtų lengva vartyti.
Kukuliukų kepimo laikas priklausys nuo žarijų kaitrumo ir kukuliukų dydžio, stebėkite – labai svarbu jų neperkepti, kad išliktų minkšti ir sultingi.
Kukuliukus kepti ant grotelių labai verta, nes tas dūmo aromatas – pasaka, kaip skanu! Visiška vasara!
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital