Cukinijų sriuba su fetos sūriu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Cukinijų sriuba su fetos sūriu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Ši sriuba itin lengvai paruošiama, jauki ir labai vasariška. Šalia cukinijų ją gardinau bulvėmis, bet jei norisi dar gaiviai ir maistingiau, galite jas keisti žiediniais Ši sriuba itin lengvai paruošiama, jauki ir labai vasariška. Šalia cukinijų ją gardinau bulvėmis, bet jei norisi dar gaiviai ir maistingiau, galite jas keisti žiediniais kopūstais ar šparaginėmis pupelėmis. Vietoje fetos sūrio tinka ir brinza ar ožkos sūris ar galite jį praleisti visai arba keisti pvz. avinžirniais.
(...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1.5 litro vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio arba 1 nedidelio žiedinio kopūsto, žr. patarimus)
1 vienetas cukinijų (naudojau jauną, apie 300 g svorio)
150 gramų fetos sūrio (arba brinzos sūrio)
100 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (arba 2 v.š. grietinės)
3 skiltelės česnako
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis kario prieskonių (arba 0.5 a.š. ciberžolės)
1 pundelis krapų
1 šaukštelis provanso žolelių (arba džiovinto raudonėlio ar kitų džiovintų žolelių)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti daržoves: svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti; bulves nulupti, išplauti, supjaustyti nedideliais kubeliais; cukinijas supjaustyti plonais pusžiedžiais.
2.
Į gilesnį puodą pilti alyvuogių aliejų, dėti sviestą, ištirpinti. Suberti svogūnus, maišant kepti 4-5 min iki suminkštės. Suberti bulves, išmaišyti ir kepti apie 2-3 minutes, kol truputį apskrus. Berti česnaką ir truputį pakepti iki pasklis aromatas.
3.
Supilti sultinį, berti kario prieskonius ir džiovintas prieskonines žoleles. Užvirinti ir virti iki bulvės suminkštės (apie 7-10 min). Tada suberti cukinijas ir pavirti dar 2-3 min.
4.
Supilti grietinėlę (arba grietinę), dėti gabalėliais pasmulkintą fetos sūrį ir išmaišyti. Pašildyti neužverdant dar 1-2 min.
5.
Nuimti nuo kaitros, įmaišyti pasmulkintus krapus, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais ir tiekti.
Patarimai:
Jei norisi dar gaiviau ir maistingiau, bulves galite keisti žiediniais kopūstais ar šparaginėmis pupelėmis. Atitinkamai truputį patrumpinkite virimo trukmę.
Vietoje fetos sūrio tinka ir brinza ar ožkos sūris ar galite jį praleisti visai arba keisti pvz. avinžirniais ar pupelėmis.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital