Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 šaukštas želatinos
375 ml šalto virinto vandens
125 ml verdančio vandens
250 g cukraus
250 ml citrinų, apelsinų arba greipfrutų sulčių (gali būti šių sulčių mišinys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Į vidutinio dydžio puodą suberti želatiną, užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 min. Tada supilti verdantį vandenį ir maišant kaitinti ant mažos ugnies, kol želatina ištirps. Nukelti nuo viryklės.
2. Supilti cukrų ir vėl uždėjus ant viryklės maišyti, kol ištirps cukrus. Neužvirinti. Nukelti nuo viryklės.
3. Įpilti šlakelį šalto vandens ir paruoštas sultis. Trumpai palikite šaldiklyje. Supilti į metalinį plokščią dubenį ir šaldyti 2-3 val., kol pradės stingti.
4. Šerbetą sudėti į atšaldytas deserto taures. Puošti smulkiais citrinos lapeliais bei tarkuota apelsino ir citrinos žievele.