Citrusinis moliūgų putėsių tortas

AUTORIUS:
Oksana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Citrusinis moliūgų putėsių tortas
Autorius apie receptą: Nesu didelė tortų, pyragų ir saldumynų mėgėja. Sesuo visad stebisi. O man gabaliukas kokybiško juodojo šokolado yra labais skanu ir visai užtenka. Todėl šventėms pasirinkau Nesu didelė tortų, pyragų ir saldumynų mėgėja. Sesuo visad stebisi. O man gabaliukas kokybiško juodojo šokolado yra labais skanu ir visai užtenka. Todėl šventėms pasirinkau lengvai pagaminamą, ne per saldų tortą. Jame puikiai dera moliūgo saldumas ir citrusų rūgštelė. Mums labai patiko. (...daugiau) Oksana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
65 gramai graikinių riešutų
60 gramų džiovintų datulių
30 gramų kokosų pieno
25 gramai kokosų miltų
15 gramų kokosų aliejaus
0.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto imbiero
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų moliūgų tyrės
100 gramų kokosų pieno
100 gramų apelsinų sulčių
90 gramų klevų sirupo
35 gramai kokosų aliejaus
1 vienetas apelsino žievelės
20 gramų citrinų sulčių
1 šaukštelis agar agaro
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia gaminame pagrindą. Datules pamirkome karštame vandenyje 10-15 minučių.
2.
Riešutus susmulkiname.
3.
Datules sutriname maisto smulkintuvu kartu su pienu.
4.
Sumaišome visus pagrindui skirtus ingredientus - datules, riešutus, kokosų pieną, kokosų miltus, kokosų aliejų, cinamoną, imbierą, druską.
5.
Paruoštą masę dedame į formą ir gerai paspaudžiame. Naudojau 16 cm skersmens formą.
6.
Viršui į maisto smulkintuvą dedame moliūgų tyrę, kokosų pieną, apelsino žievelę, citrinų sultis, klevų sirupą, kokosų aliejų, cinamoną ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
7.
Puode sumaišome apelsinų sultys ir agar-agarą, maišant užverdame ir verdame dar 2-3 minutes. Pilame į maisto smulkintuvą ir kartu viską sumaišome dar kartą.
8.
Gaminant tokius tortus, visada naudoju acetatinę juostą. Ja iškloju formos kraštus. Paruoštą masę pilame ant pagrindo.
9.
Dedame į šaldytuvą 2 val. Tuomet papuošiame ir vaišinamės.
AUTORIUS: Oksana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital