Drėgnas citrininis rikotos sūrio pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Drėgnas citrininis rikotos sūrio pyragas
Drėgnas citrininis rikotos sūrio pyragas
Drėgnas citrininis rikotos sūrio pyragas
Autorius apie receptą: Paprastas, bet skonio prasme superinis. Tokius net ir aš mėgstu, tad leidau sau suvalgyti du gabaliukus. Vieną dar šiltą, o kitą jau atvėsusį. Tiesa sakant šaltas gal net labiau Paprastas, bet skonio prasme superinis. Tokius net ir aš mėgstu, tad leidau sau suvalgyti du gabaliukus. Vieną dar šiltą, o kitą jau atvėsusį. Tiesa sakant šaltas gal net labiau patiko. Beje, kepant pyragas iškils, o vėsdamas kiek sukris. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
700 gramų rikotos sūrio
3 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
160 gramų kvietinių miltų (arba pagal poreikį)
3 šaukštai sviesto (minkšto, su kaupu)
1 vienetas citrinų (reikės tarkuotos žievelės ir sulčių)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180-200°C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
3.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
4.
Į sviesto masę dėti rikotos sūrį ir plakti dar 5 min., kol masė taps šviesi. Į masę po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno švelniai išmaišyti.
5.
Tuomet įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis, suberti vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Kepimo miltelius sumaišyti su druska ir miltais. Miltų kiekis gali būti kitoks, nes priklauso nuo tešlos, ji turi būti grietinės tirštumo. Dalimis, vis išmaišant, suberti miltų masę į tešlą.
6.
Paruoštą masę sukrėsti į kepimo formą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180-200°C orkaitėje vidurinėje lentynoje apie 45-55 min., kol pyragas iškils. Patikrinti galima įsmeigus medinį pagaliuką, pyragas bus iškepęs, kai ištraukus pagaliuką jis bus sausas.
8.
Iškepusį pyragą palikti atvėsti 10 - 15 min., tuomet gardžiuotis. Prieš tiekiant tinka pabarstyti cukraus pudra.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital