Autorius apie receptą:
Šis padažas tobulai tinka patiekti prie žuvies, ypač riebesnės, tokios kaip
Šis padažas tobulai tinka patiekti prie žuvies, ypač riebesnės, tokios kaip lašiša - padažas gaivus, spalvingas, jam reikės vos kelių ingredientų.
(...daugiau)(...mažiau)
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas
citrinų
2 skiltelės
česnako
1 pundelis
krapų
pagal skonį
medaus
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Citrinos žievelę nulupti. Citriną perlieti verdančiu vandeniu, o tada - sutarkuoti per smulkią tarką.
2.
Susmulkinti česnaką ir jį sumaišyti su tarkuota citrina.
3.
Berti smulkintus krapus, išmaišyti.
4.
Dėti pagal skonį medaus ir druskos (padažas turėtų būti stipriai saldžiarūgštis). Išmaišyti.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Ar būtina perlieti citriną? Ruošdami šį padažą jokiu būdu nepraleiskite citrinos perliejimo verdančiu vandeniu žingsnio, nes jis sušvelnina citrinos skonį, tarsi išryškiną subtilų jos salstelėjimą.