Cinamoninis sūrio pyragas

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Cinamoninis sūrio pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Cinamoninis sūrio pyragas
Cinamoninis sūrio pyragas
Autorius apie receptą: Jei mėgstate cinamoną, šis sūrio pyragas tikrai patiks. Intensyviai, tačiau subalansuotai cinamoninis, toks kvepiantis žiema ir šventėmis, šis sūrio pyragas yra labai Jei mėgstate cinamoną, šis sūrio pyragas tikrai patiks. Intensyviai, tačiau subalansuotai cinamoninis, toks kvepiantis žiema ir šventėmis, šis sūrio pyragas yra labai gardus. Pyragas pavyksta kreminis, minkštutis, o plaktos grietinėlės sluoksnis ant viršaus skonius dar labiau subalansuoja. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
180 gramų sausainių (naudojau klasikinius Gaidelio tipo)
70 gramų sviesto (tirpinto)
Kremui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
2 vienetai kiaušinių
150 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
30 gramų kvietinių miltų
20 gramų cinamono
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malto muskato (nebūtina, bet labai tinka)
Papuošimui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinos sulčių
šiek tiek cinamono
šiek tiek cinamono lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių (kaitinimo funkcija - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Pagrindui paruošti, sausainius sutrupinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Sumaišyti su tirpintu sviestu.
3.
Masę paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugno (naudojau 22 cm). Spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą. Kepti apie 10-12 minučių orkaitės viduryje iki lengvai apskrus.
4.
Į dubenį dėti kreminį sūrį, berti rudąjį cukrų. Išplakti iki purios masės (plakiau apie 3-4 min). Sudėti miltus, cinamoną, vanilę ir druską, gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius, šluotele ar šaukštu išmaišant po kiekvieno (nebeplakti). Supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti.
5.
Ant apkepto pagrindo supilti cinamono kremą.
6.
Pyragą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 35 min arba kol kraštai bus iškepę, o vidurys bus ne visiškai tvirtas.
7.
Sūrio pyragą visiškai atvėsinti kambario temperatūroje, tuomet dėti į šaldytuvą.
8.
Prieš patiekiant aš pyragą papuošiau grietinėle, išplakta su trupučiu cukraus ir citrinos sulčių, bei cinamono lazdelėmis ir trupučiu malto cinamono.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital