Cinamoninės spurgos

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Cinamoninės spurgos
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio sodos
100 gramų cukraus
100 gramų grietinės (30% riebumo)
350 gramų miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Glajui:
šiek tiek šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol neliks cukraus kruopelių.
2.
Sodą užpilame šlakeliu acto arba citrinų rūgšties, arba kefyro, kad suputotų ir nesijaustų sodos skonio.
3.
Į kiaušinių plakinį supilame grietinę su soda, suberiame miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir išminkome tešlą.
4.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame 5 mm storio lakštą.
5.
Stikline ar kulinariniu žiedu išspaudžiame norimo dydžio skritulius (recepte rašo 6 cm, bet galima juk ir kitokio dydžio jas daryti), jų viduje dar padarome maždaug 2 cm skersmens skyles.
6.
Tešlos žiedus metame į įkaitusį aliejų ir verdame, kol apskrus - maždaug po 2 minutes iš abiejų pusių. Jei spurgytės mažesnės kepimo laikas gali būti kur kas trumpesnis.
7.
Išgriebiame spurgas ir padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
8.
Ištirpiname šokoladą, jei norime spurgas papuošti, ir į jį merkiame vieną spurgų pusę. Galima pabarstyti pabarstukais.
AUTORIUS: Simona
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital