Ciberžole ir kopūstu dažyti marmuriniai margučiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Ciberžole ir kopūstu dažyti marmuriniai margučiai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės
Ciberžole ir kopūstu dažyti marmuriniai margučiai
Ciberžole ir kopūstu dažyti marmuriniai margučiai
Autorius apie receptą: Sujungus du natūralius dažymo būdus galima atrasti neregėtų puikių derinių kiaušinių marginimui. Šie margučiai pavyksta nuostabios geltonos spalvos su tamsiu raštu. Sujungus du natūralius dažymo būdus galima atrasti neregėtų puikių derinių kiaušinių marginimui. Šie margučiai pavyksta nuostabios geltonos spalvos su tamsiu raštu. Raštas priklausys nuo to, kiek kopūsto dėsite ir kokio dydžio gabalėliais jis bus supjaustytas. Pats paruošimas labai paprastas, tik reikės laiko iki kol nusidažys, nudžius, bet laukti tikrai verta. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 litrai vandens
pagal poreikį kiaušinių (baltu lukštu)
1.5 šaukšto maltos ciberžolės
500 gramų raudongūžių kopūstų
pagal poreikį obuolių acto (arba paprasto 9% acto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išverdame iki norimo kietumo.
2.
Ciberžolę beriame į dubenį (geriausia stiklinį, kad nenudažytų). Užpilame litru karšto vandens, įmaišome 6 v.š. obuolių acto (ar 4 v.š. paprasto acto). Paliekame atvėsti.
3.
Tada sudedame kiek norim kiaušinių (jie turi būti visiškai apsemti) ir paliekame bent 5-6 val. (arba nakčiai). Jei turime galimybę, kas kelias valandas nuovirą šaukštu švelniai pajudinam, kad ciberžolė nenusėstų ant dugno. Praėjus laikui kiaušinius atsargiai išimame, sudedame ant popierinių rankšluosčių ir leidžiame visiškai nudžiūti (tas labai svarbu).
4.
Paraleliai pasiruošiame kopūsto nuovirą. Kopūstą supjaustom gana mažais kubeliais. Dedame į puodą, užpilame litru vandens ir uždengus paverdame apie 20 min. nuo užvirimo.
5.
Tada atvėsiname, perkošiame. Šiam marmuriniam receptui mums reikės tik perkoštų kopūsto gabalėlių, bet skystį irgi galite panaudoti, tiesiog kitokiai spalvai - į jį įpilkite 6 v.š. obuolių acto (ar 4 v.š. paprasto acto), išmaišykite ir panardinkite baltus kiaušinius. Palaikę 4-5 val. gausite smagiai mėlyną rezultatą (išėmus iš nuoviro irgi reikia leisti natūraliai nudžiūti).
6.
O marmuriniam raštui išgauti aš dariau taip. Į nukoštus kopūsto gabalėlius įpyliau apie 4-5 v.š. nuoviro ir 3 v.š. obuolių acto (arba 2 v.š. paprasto acto). Išmaišiau.
7.
Ėmiau po vieną nudžiūvusį geltoną margutį, dėjau ant maistinės plėvelės ir iš visų pusių dosniai apdėliojau kopūsto gabalėliais. Standžiai susukau, apspaudžiau, kad neliktų geltonų tarpų ir palikau kokioms 5-6 val. (kuo ilgiau laikysite, tuo spalva bus tamsesnė).
8.
Išvyniojau, labai atsargiai nuėmiau kopūsto gabalėlius ir padėjau visiškai nudžiūti (jokiu būdu nesugalvokite plauti, nes nuplausite natūralų dažą, jis užsifiksuoja tik džiūvimo metu).
9.
Jei norisi dar sodresnės spalvos, visiškai sausus margučius galima patepti trupučiu aliejaus (tik ne kokosų, jis balins).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital