Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 l moliuskų,
100 g sviesto arba margarino,
4 skiltelės česnako,
3 svogūnai,
petražolių lapai,
druska,
pipira.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Moliuskus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Puode išlydykite riebalus, sudėkite į juos moliuskus, uždenkite ir kaitinkite ant stiprios ugnies, kol moliuskai atsidarys. Moliuskams atsidarius, puodą tuoj pat nukaiskite. Kiekvienam moliuskui nuimkite vieną pusę kriauklės ir į ją įdėkite 3 moliuskus. Patartina moliuskus, kurie verdant patys neatsidarė, išmesti ir nebandyti jų atidaryti.
Česnaką, svogūnus ir petražoles susmulkinkite ir sumaišykite su druska, pipirais bei 90 g sviesto arba margarino.
Ant kiekvienos kriauklės su moliuskais uždėkite paruošto sviesto. 1 asmeniui reikia paruošti vidutiniškai 12 didelių moliuskų. Viską sudėkite į karščiui atsparų indą ir kepkite 5 min. 180 laipsnių temperatūroje. Prieš dedant į orkaitę, moliuskus galite pabarstyti sutarkuotais pyrago džiūvėsėliais.
Įdarytus moliuskus galima paruošti ir iš anksto, o prieš patiekiant tik apkepti.
Skanaus!