Cepelinai su kepenų įdaru

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Cepelinai su kepenų įdaru
Cepelinai su kepenų įdaru
Autorius apie receptą: Šie cepelinai su išskirtiniu ir įdomiu įdaru tikrai maloniai nustebins kiekvieną. Padažą puikiai galima pagardinti morkomis, svogūnais ar kitais mėgstamais priedais. Šie cepelinai su išskirtiniu ir įdomiu įdaru tikrai maloniai nustebins kiekvieną. Padažą puikiai galima pagardinti morkomis, svogūnais ar kitais mėgstamais priedais. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
12 vienetų bulvių (nevirtų)
5 vienetai bulvių (sutrintų, virtų)
600 gramų jautienos kepenėlių (arba kiaulienos)
100 gramų rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai kvietinių miltų
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai druskos
50 gramų sviesto
Padažui:
100 gramų kiaulienos šoninės
1 vienetas svogūnų
pagal poreikį grietinėlės
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Virimui:
1 šaukštelis krakmolo
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves smulkiai sutarkuoti, nusunkti, sumaišyti su virtomis bulvėmis, krakmolu ir miltais.
2.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, jame apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tuomet sudėti smulkintą česnaką.
3.
Kepenis kuo smulkiau supjaustyti, sudėti į keptuvę, įberti druskos ir apkepinti.
4.
Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą šoninę, apkepti.
5.
Imti gabaliuką bulvių masės, formuoti paplotėlį, dėti įdaro, užspausti kraštus, formuoti cepeliną.
6.
Dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti apie 30 minučių.
7.
Padažui keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytą šoninę, dėti smulkiai pjaustytą svogūną, apkepinti ir supilti grietinėlę, kaitinti, kol sutirštės
8.
Cepelinus patiekti su šoninės ir grietinėlės padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Į vandenį galima įdėti vitamino C ir šaukštą krakmolo, taip cepelinai nepajuoduos ir neišsileis.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital